Republika Srpska

Autoputevi RS kupili nova vozila vrijedna skoro 200 000 KM

BANJALUKA - Javno preduzeće "Autoputevi RS" od firme "Servis Vidović" je kupilo pet novih vozila, ukupne vrijednosti 196.887,60 KM

Najskuplje vozilo kupljeno je za Dušana Topića, direktora JP "Autoputevi RS", i to pasat, koji je plaćen 67.731,30 KM.

Inače, zbog vrhunske opreme radi se o najskupljem modelu ovog vozila, koji se u pojedinim auto-kućama u Bosni i Hercegovini može naći i za 40.000 KM.

Pored pasata, ovo javno preduzeće kupilo je još tri vozila marke polo, koji su plaćeni ukupno 90.312,30 KM ili 30.104,10 KM sa PDV-om po vozilu i jedan golfa, koji je plaćen 38.844 KM.

U JP "Autoputevi RS" kažu da su se na kupovinu novih vozila odlučili nakon što su razmotrili stanje starih vozila, posebno onih koji su korišteni u poslovima koji su u vezi s izgradnjom autoputa Gradiška - Banjaluka.

"Uprava preduzeća utvrdila je da korišćenje starih vozila nije opravdano sa aspekta održavanja te je odlučila da budu prodavani putem licitacije, što je i urađeno. Razlozi za nabavku novih vozila jesu povećanje obima posla, odnosno intenzivna gradnja autoputa Banjaluka - Doboj, dionice Doboj - Prnjavor, a početkom septembra otvoreno je i gradilište na dionici od Banjaluke do Prnjavora tako da postoji stalna potreba za praćenjem dinamike radova na gradilištima od strane nadležnih službi preduzeća", kažu u JP "Autoputevi" RS.

Tender za nabavku pet novih vozila raspisan je krajem avgusta s rokom za dostavljanje ponuda do kraja septembra, a nakon toga Uprava JP "Autoputevi RS" i Nadzorni odbor krajem oktobra donijeli su odluku da bude zaključen ugovor vrijedan gotovo 200.000 KM.

Kao razloge za nabavku novih vozila u JP "Autoputevi RS", navode i to da će uskoro početi rad Odjeljenja za naplatu putarine na naplatnom mjestu Jakupovci na autoputu Banjaluka - Gradiška te da će biti neophodni intenzivniji odlazak i posjeta naplatnim mjestima.

Što se tiče naplate putarine na autoputu Banjaluka - Gradiška, Javno preduzeće nedavno je raspisalo javni poziv za dostavljanje ponuda obezbjeđenja naplatnih kućica i provoza novca koji je procijenjen na 170.000 KM bez PDV-a.

izvor: Nezavisne

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog