Republika Srpska

Šoping ture sve popularnije među stanovnicima Srpske

Tržni centri u Zagrebu, Trstu, Gracu i Beču organizuju velike popuste pred predstojeće praznike, a za šoping izlete u ove gradove treba izdvojiti od 25 do 60 maraka.

U turističkoj agenciji "Smiljić" rekli su da dva puta ovog mjeseca organizuju šoping u Zagreb, za koji je potrebno izdvojiti 25 maraka. U glavnom gradu Hrvatske organizujemo posjetu tržnom centru "Vest Gejt" i robnoj kući "Ikea", kazali su u ovoj agenciji i dodali da vlada veliko interesovanje građana za šoping u Zagrebu, jer je grad blizu, a za vrijeme novogodišnjih popusta cijene su znatno snižene.

Agencija "Smiljić" organizuje i  kupovinu 20. i 27. decembra u tržnom centru "Sajsberg" u Gracu, a za put do ovog grada potrebno je 45 maraka.

Nešto skuplji je šoping u Beču, a za putovanje 31. januara potrebno je izdvojiti 60 KM kazali su u "Smiljiću" i dodali da sniženja u ovim gradovima traju od sredine ovog mjeseca pa do kraja januara 2015. godine.

 U agencijama kažu da je najveće sniženje u tržnim centrima u januaru, ali dodaju da se znatan dio garderobe probere na početku sniženja u decembru.

I u turističkoj agenciji "Neobas" u Banjaluci kazali su da organizuju šoping u Gracu, a put košta 49 KM.

U ovoj agenciji su dodali da će najvjerovatnije i u januaru organizovati posjetu "Ikei" i "Sajsbergu" u Gracu.

U Turističkoj agenciji "Vuković" u Prijedoru su kazali da šoping izlet u Zagreb košta 25 KM.

Za šoping izlet u tržni centar "Torri d Europa" potrebno je takođe 49 KM, koliko košta i posjeta Gracu rekli su u agenciji "Vuković".

U ovim turističkim agencijama kazali su da u okviru šoping izleta organizuju i obilazak gradova. Kraj godine je za mnoge prilika da za manje novca kupe ono što su ranije planirali, ali im je bilo skupo.

Povrat PDV-a

U turističkim agencijama su kazali da građani mogu izvršiti povrat PDV-a na pojedinačne račune na kojima je iznos veći od 150 evra. Po završetku kupovine sve račune veće od 150 evra treba ovjeriti u prodavnici, a po izlasku iz Hrvatske potrebno je ovjeriti zahtjev za povrat PDV-a na šalteru carine, istakli su u turističkim agencijama i dodali da jedino na taj način građani mogu izvršiti povrat PDV-a.

Jelena Marković iz Banjaluke kaže da ne propušta rasprodaje odjeće.

Svake godine kupujem na rasprodajama, a sniženja u Gracu na odjeću za sljedeću sezonu budu i do 70 odsto. za ovu zimu imam jedan džemper, jedne poznate marke, koji sam lani pazarila za 9 evra, rekla je Markovićeva.

Izvor: Glas Srpske

 

 

 

 

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog