Kultura

Banjalučki mural četvrti u svijetu!

Prvi banjalučki mural pojavio se na poznatom svjetskom portalu za svjetsku uličnu umjetnost „Street art news“ i to na četvrtom mjestu najboljih radova nastalih u novembru ove godine.

Mural „Find your way to fly“ ili „Pronađi svoj način da poletiš“, autora Artez i Lonac, našao se u kategoriji pet najboljih radova nastalih u novembru ove godine.  Ovo umjetničko djelo koje je uljepšalo Banjaluku njeno ime stavilo je na listu najoriginalnijih murala iz cijelog svijeta.

Prvi banjalučki mural urađen je tokom „Flaster Jam" festivala koji se svake godine održava u gradu na Vrbasu.  Umjetnici Artez i Lonac su se ujedinili i tokom pomenutog festivala Banjaluci poklonili turističku atrakciju. Prethodnih godina rađeni su manji projekti, ali ove godine podržani su od strane Grada i Nektara, pa su uspjeli skupiti minimalna sredstva da bi se nešto ovakvo moglo desiti u gradu.

Mural je oslikan na fasadi zgrade površine 180 kvadratnih metara u banjalučkom naselju Borik i izraz je zajedničke umetničke kompozicije, sa motivima koje inače obrađuju ova dvojica umjetnika.

Deset najboljih svjetskih murala iz novembra možete pogledati ovdje.

autor: Frontal

 

 

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog