Kultura

„Đurologija“ - sedmi put

Poslije šest uzastopnih izvođenja u dvorani Doma sindikata, sarajevski glumac, režiser i muzičar Branko Đurić Đura pokloniće se beogradskoj publici i u četvrtak, 18. decembra

MONODRAMA „Đurologija - šio mi ga Đuro“ obara sve rekorde! Poslije šest uzastopnih izvođenja u dvorani Doma sindikata, sarajevski glumac, režiser i muzičar Branko Đurić Đura pokloniće se i sedmi put beogradskoj publici u četvrtak, 18. decembra.

„Đurologija“ je trenutno najgledanija predstava na području bivše Jugoslavije. Kako čuveni „nadrealista“ i autor komada kaže, to je zbirka razmišljanja koja predstavlja sve ono što ga zabavlja, ali i nervira. Kolika je popularnost ove predstave, ilustruje i to što će Đura svoju komediju igrati dvaput (od 18 i 21 sat), 22. decembra u Novom Sadu, u rasprodatom Srpskom narodnom pozorištu. Zbog izuzetnog interesovanja, zakazana je i treća predstava na istom mjestu, 24. decembra. Dan ranije, 23. decembra, monodramu će vidjeti Čačani (takođe dvije predstave). Đura, koji godinama živi i radi u Sloveniji, ističe da je smijeh najbolja terapija protiv surove svakodnevice.

Izvor: Novosti
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog