Zanimljivosti

Fotografije svakodnevnog života iz Afrike

„Everyday Africa“ je kolekcija fotografija uslikanih mobilnim telefonom širom ovog nevjerovatnog kontinenta kako bi se pokušalo približiti ono što većina Afrikanaca proživljava na svakodnevnoj bazi – a to je normalan život.

Priredio Boris Maksimović

Fotografi PeterDiCampo i Austin Merrill su pokrenuli ovaj projekat sa brojnim saradnicima i s ciljem da ponudi alternativu uobičajenom medijskom prikazivanju Afrike kao mjesta uništenog ratovima, siromaštvom i zarazama. Kako piše na njihovoj stranici: „Kao novinari koji su ili rođeni u Africi ili živjeli u njoj dugo vremena nalazimo da ono ekstremno uopšte ne preovladava nad onim normalnim, svakodnevnim.“

Kada se otvori stranica vidi se da je dominantna srednja kolona. To su fotografije zvaničnih „Everyday Africa“ fotografa, ali sve oko njih su fotografije običnih ljudi i poštovalaca ideje koji na Instagramu dodaju hashtag #everydayafrica i koje poslije završavaju na sajtu. Taj hashtag je omogućio nevjerovatno širenje popularnosti ovog sajta i bogatstvo trenutaka uhvaćenih širom kontinenta, od Maroka do Južne Afrike, od Zanzibara do Egipta.


Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog