Republika Srpska

Čeka se odgovor Italijana za kupovinu prijedorskog "Impra"

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić očekuje odgovor italijanske delegacije, koja je pokazala interesovanje za kupovinu mesne industrije "Impro".

- Nedavno sam primio delegaciju iz Italije zainteresovanu da kupi "Impro". Naš je interes da se to pokrene, ne samo zbog zapošljavanja radnika, nego i zbog toga što bi u tom slučaju oživjele mnoge farme - rekao je Pavić.

On je naveo da je mesnu industriju "Impro" privatizovalo preduzeće "Orion 3" koje ju je nesavjesnom poslovnom politikom dovelo u stečaj, a da je u stečajnom postupku Hypo grupa kupila stečajnu imovinu za 4 mil KM koju sada prodaje za 7 mil KM.

- Mi smo tražili od Vlade Republike Srspke da otkupi "Impro" i da ga na upravljanje gradu Prijedoru, slično kao što smo uradili i sa ovdašnjim "Autotransportom", ali za to nije bilo novca - rekao je Pavić odgovarajući na odborničko pitanje na jučerašnjoj sjednici Skupštine grada Prijedora.

Nakon sjednice, Pavić je rekao novinarima da ne može da saopšti više detalja o potencijalnim kupcima iz Italije, navodeći da je njihova želja bila da se u ovoj fazi ne ide u medije.

Hypo Alpe Adria banka Banja Luka kupila je dio stečajne imovine "Impra" za 4.735.000 KM u martu prošle godine, kada je "Impro" tražiocima iz Hypo grupe dugovao više od 4 mil KM plus zatezne kamate.

"Impro" je od 2006. godine u većinskom vlasništvu banjolučkog preduzeća "Orion 3" koje je na slobodnom berzanskom poslovanju kupilo 56,34% akcija ove mesne industrije. Stečaj je u preduzeću pokrenut 4. aprila 2011. godine.

izvor: Nezavisne 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog