Zanimljivosti

Značenja najvažnijih planeta za ljubavni horoskop

Bilo da želite da predvidite dešavanja na ljubavnom planu na duži ili kraći rok, sasvim se je sigurno da je prvo za čim ćete posegnuti – ljubavni horoskop. Astrologija je ono čime se zanosimo, u šta vjerujemo, ono što često osporavamo, ali bez čega izvjesno – nikako ne možemo.

Ljubavni horoskop, ali i svaki drugi, nikako ne pretenduju na to da predviđaju budućnost, već samo govore o našim potencijalima u određenom periodu, te zato treba pristupiti novom načinu čitanja horoskopa, koji će učiniti da nam horoskop bude od mnogo veće pomoći, a to je – tumačenje značenja najvažnijih planeta za ljubavni horoskop.

Značenje Venere za ljubavni horoskop

Venera je najvažnija planeta za ljubavni horoskop, i njen tranzit kroz Vaš znak, odnosno kuću braka i ljubavi, povezuje se sa prosperitetom na ovom planu. Venera, kao boginja ljubavi i ljepote, uvijek donosi pozitivne promjene na polju partnerskih odnosa. Nebitno je čitate li ljubavni horoskop za zauzete ili singl osobe, njeno prisustvo nužno označava pomak ka srećnim razrješenjima, zaljubljivanju, vezi ili braku, ili pak ka periodu harmonije, međusobnog uvažavanja i bolje komunikacije. Ipak, Venerin tranzit kod više kuća može značiti i neumjerenost u uživanjima i pojačanu sklonost ka višepartnerskim odnosima, te stoga treba paziti tumačite li pojavu ove planete u ljubavnom horoskopu isključivo za Vaš/partnerov znak ili u svojoj/partnerovoj natalnoj karti.

Saturn u ljubavnom horoskopu

Saturnovo prisustvo gotovo nikada ne predstavlja dobre vijesti, i označava prepreke na svim poljima, pa tako i na polju ljubavi i partnerskih odnosa. Ako Vaš ljubavni horoskop, bilo lični bilo isključivo onaj za Vaš znak, bilježi tranzit Saturna, očekujte poteškoće u ostvarivanju svojih planova i želja, bilo da su u pitanju one u vezi sa pronalaženjem srodne duše ili prelaskom na naredni stadijum u vezi. Saturn često može da nas zadrži zaglavljene u nekim problemima i zatvori nam pristup bilo kakvom rješenju ili drugačijim alternativama. On je, međutim, istovremeno veliki učitelj, te njegova pojava za Vaš ljubavni horoskop može značiti i zvjezdanu pouku, odnosno važno učenje o onome šta Vam je zaista potrebno u životu.

Značenje Marsa za ljubavni horoskop

Mars, bog rata, simbol je pojačanih strasti. To mogu biti strasti u fizičkom smislu riječi, tj. period pojačanih seksualnih aktivnosti, ali bez mnogo emocija, mada za ljubavni horoskop one prvenstveno označavaju – komunikacijske strasti. Mars će Vas dovesti do onih situacija u kojima Vam često brzo “izgori fitilj”, kada se ne biraju riječi i dolazi do čestih svađa i razmirica sa partnerom. Ljubavni horoskop za samce u tom slučaju možete čitati kao otežanu komunikaciju sa suprotnim polom. Treba se primiriti, koliko god je moguće, dok traje Marsov tranzit, kako ne biste izgovorili ono zbog čega se kasnije možete kajati.

Prolazak Jupitera kroz ljubavni horoskop

Sa Jupiterom stvari stoje potpuno drugačije. Jupiter za ljubavni horoskop označava period čestih putovanja, upoznavanja novih ljudi, provoda, sreće, opuštanja, i – sve u svemu – bolje komunikacije sa (potencijalnim) partnerom. Ova planeta je gotovo uvijek nosilac novog, bilo da je u pitanju nov partner ili nov, pozitivniji period u vezi. Njegovo prisustvo treba iskorisiti i za srećno okončavanje ranije napravljenih planova, kao što su zaključivanje braka ili početak ozbiljne veze.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog