Republika Srpska

Fabrika u Šamcu uskoro zapošljava još radnika

Opština Šamac ima dobar poslovni ambijent i jedna je od boljih kada je riječ o pogodnostima za pokretanje bilo kojeg vida privrede, ocijenio je direktor šamačke Fabrike za proizvodnju gornjih dijelova obuće Milenko Mitrović, prenosi RTRS.

Fabrika je uspjela da, nakon štete od 70.000 KM u majskim poplavama, obnovi proizvodnju, zahvaljujući pomoći opštine i međunarodnih donatora, istakao je Mitrović, i dodao, da je u oporavku ove fabrike opština pomogla povoljnim iznajmljivanjem proizvodnog prostora.

- Počeli smo raditi 2. juna prošle godine, rijetko je ko očekivao da ćemo uspjeti, ali smo sopstvenim snagama očistili prostor, izbacili uništene mašine, iznajmili druge i počeli proizvodnju - rekao je Mitrović.

On je dodao da ovaj pogon nastoji da zaposli što više lica. 

- Zapošljavamo 34 radnika i nadam se da ćemo primiti još desetak radnika na obuku, pošto u Šamcu nije bila nikada takva fabrika obuće - rekao je Mitrović.

Mitrović je istakao da Fabrika ima sigurno tržište, a da, trenutno, proizvode izvozi u Italiju i Njemačku.

- Dnevno proizvodimo gornje dijelove za 250 pari obuće, odnosno mjesečno 5.000, a svi radnici su prošli obuku prije zapošljavanja - rekao je Mitrović i dodao da se obuća montira u slovenačkoj Fabrici obuće "Intral" u Lukavcu, prenio je RTRS.

Povezano: 

Načelnik opštine Šamac Savo Minić: Apelujem na strpljivost građana

autor Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog