EU integracije BiH

EUSR podržava festival Fotografija godine BiH 2014

Kancelarija specijalnog predstavnika Europske unije u Bosni i Hercegovini podržava peti po redu festival Fotografija godine u BiH.

Ovogodišnji program festivala uključuje 60 najboljih fotografija iz regije Zapadnog Balkana i niz edukativnih seminara, radionica i izložbi. Festival se održava jednom godišnje u organizaciji portala Fotografija.ba.

„Čast nam je i zadovoljstvo da Ured specijalnog predstavnika Europske unije podržava naš festival već drugu godinu za redom. Za nas to predstavlja priznanje našeg truda i potvrdu velike kulturne vrijednosti ovog projekta“, istakao je Haris Čalkić, direktor festivala.

„Europska unija pozdravlja kulturna i umjetnička dešavanja od značaja u zemlji i van njenih granica. Razmjena umjetničkih vizija i perspektiva jača naš suživot. Fotografija godine okuplja umjetnike i njihove radove iz cijele BiH i regije Zapadnog Balkana, tako da nam je zadovoljstvo biti dio ovog projekta“, naveo je Andy McGuffie, glasnogovornik i šef Odjela komunikacija u Delegaciji Europske unije / EUSR-a.

Imena pobjednika festivala bit će objavljena na ceremoniji otvaranja u Sarajevu 23. januara 2015. godine u sarajevskoj Vijećnici.

izvor: Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog