Politika

Pokrenula blog stranicu

Aleksandra Pandurević: Ko je čuo za Tučića?

Aleksandra Pandurević poslanik Srpske demokratske stranke u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH danas je objavila svoj blog koji uz njeno odobrenje prenosimo u cijelini.

Žao mi je što se politika SNSD svodi na improvizaciju, što pokazuje slučaj sa ostavkom ministra Tučića.SNSD je kao protiv izvoza oružja u Ukrajinu, pa je ministar podnio ostavku. A činjenice su:

1. Saglasnost za izvoz dali su zamjenica ministra inostranih poslova Ana Trišić-Babić i zamjenik ministra odbrane Živko Marjanac.

2. Tučić je mogao blokirati izvoz jedino da ostane na toj poziciji. Njegovom ostavkom, potpis će sigurno dati njegova zamjenica iz SDP.

I Tučić je trebao podnijeti ostavku jer :

1. Nije ništa učinio da dobijemo zeleno svjetlo za izvoz mlijeka u EU, zbog čega mljekari godišnje gube 22 miliona evra. Dozvolu nismo dobili jer su Tučić i Vlada RS insistirali da na listi izvoznika bude i Farmland koji nije zadovoljavao uslove.Umjesto da rješava problem Tučić nam je objašnjavao kako je inspekcija iz Dablina dolazila čak četiri puta u Srbiju prije nego što su dobili dozvolu za izvoz mlijeka i to davne 2008. godine, te da će kod nas ponovo doći u septembru 2014. godine i tada ćemo dobiti dozvolu. Prođe septembar, na pragu je i februar, od misije ni glasa, a ministar se pri tome nikada nije udostojio da pozove mljekare i riješi problem. Primio ih je tek kada su se odlučili za protest.

2.Predložio je Zakon o carinskoj politici kojim urušava nadležnosti RS, što je svojim dopisom potvrdio i ministar finansija Zoran Tegeltija.

3. Rijetko se ''ukazivao'' na poslu. Navraćao je tek u prolazu na putu ka sarajevskom aerodromu i letu ka svjetskim destinacijama.

4. Iako Ministarstvo ima sasvim dovoljan broj zaposlenih, a politika RS je da se ne gomila administracija na nivou BiH, raspisao je konkurs za desetak novih radnih mjesta radi zapošljavanja partijskih aktivista.

izvor: aleksandrapandurevic.blogspot.com

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog