Vijesti

Propada zadužbina kralja Aleksandra Karađorđevića

ZVORNIK - Most na Drini, koji spaja Zvornik u RS i Mali Zvornik u Srbiji, i koji je više od dvije decenije samo pješački, inače zadužbina kralja Aleksandra Karađorđevića, podignut 1929. godine, i poslije silnih obećanja bivših lokalnih vlasti u katastrofalnom je stanju, uvjerila se lično i ekipa "Novosti".

Uoči lokalnih izbora, najmanje četiri puta, političari sa obje obale Drine obećavali su "na sva zvona", da je "potpuno riješeno" pitanje sanacije gvozdene građevine iz prve polovine prošlog vijeka, ali kad su se sabrali glasovi, sve je ostalo po starom. Na više mjesta građevina je "progledala", pa je veliko pitanje koliko je most bezbjedan i za pešake, posebno kad padne mrak.

- Mnogo vremena propušteno je da se ova važna građevina dovede u red, a obećanja sa lijeve obale Drine pokazala su se potpuno nerealnim - kaže Zvorničanin Branko Grujić. - Ovaj most je decenijama bio simbol ljepote, zajedništva i veza ljudi sa dvije obale Drine, a danas je ruglo. Priča i obećanja je preko glave. Do ozbiljnijeg rada, mogli bi nadležni u RS i lokalnoj vlasti bar da riješe kritične tačke. Opet su nam sve oči uprte u maticu, koja se u maju našla u neviđenim mukama, kao i malozvornički kraj.

KLIZIŠTE

Prije nekoliko mjeseci lokalni predstavnici Malog Zvornika objelodanili su da imaju gotov projekat za rekonstrukciju, koji je predat nadležnima u državi za korekcije. Država Srbija je preuzela obavezu da sanira klizište, koje je u maju napunilo "pola korita" rijeke. Klizište je, u međuvremenu, stavljeno pod kontrolu, a kad se završe poslovi saobraćaj na magistralnom putu Loznica - Mali Zvornik - Ljubovija, počeće da se odvija u oba pravca.

izvor: Novosti

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog