Politika

Sastanak sa francuskom ambasadorkom

Dodik poručio: Spremamo praktičan odgovor incijativi EU

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sastao se danas u Banjaluci sa ambasadorom Francuske u Bosni i Hercegovini Kler Bodoni i upoznao je sa aktivnostima koje se sprovode u RS u vezi sa pripremama i usvajanjem seta reformskih zakona, koji će biti praktičan odgovor na sugestije Evropske unije.

Dodik je ponovio da podržava posljednju inicijativu EU za brže napredovanje BiH u procesu evrointegracija i dodao da je stav o tome preneo i ministrima spoljnih poslova Njemačke i Velike Vritanije, Franku Valteru Štajnmajeru i Filipu Hamondu, sopšteno je iz kabineta entitetskog predsednika.

Predsjednik RS navodi da su ministri razumjeli nastojanja da se u izjavi, koju bi trebalo da potpišu lideri iz BiH, uvrsti poštovanje Ustava BiH, Dejtonskog mirovnog sporazuma i uređenje BiH.

Dodik je upozorio na činjenicu da pojedini političari u BiH pokušavaju da i ovu inicijativu zloupotrebe zarad ostvarivanja stranačkih ciljeva.

Predsjednik RS i francuska ambasadorka su se osvrnuli i na nedavne terorističke napade u Francuskoj, ocenivši da su francusko društvo i država, uprkos velikim izazovima, odgovorili adekvatno - demonstrirajući stabilnost i demokratičnost.

izvor: Tanjug

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog