Republika Srpska

Gradiška

Povratnici proizvođači paprika

Za 30 povratnika na područje opštine Gradiška biće obezbijeđen sadni materijal za podizanje zasada paprika, sistemi za navodnjavanje, edukacija i plasman, poručeno je tokom današnjeg predstavljanja Projekta razvoja poljoprivredne proizvodnje UNDP-a i ove opštine.

Šef Odsjeka za poljoprivredu opštine Gradiška Milutin Misimović istakao je da se na javni poziv za učešće u ovom projektu, koji je objavljen u decembru, prijavilo 30 povratnika sa područja opštine.

"U realizaciji projekata opština pruža tehničku podršku, a proizvođačima će u toku proizvodnog procesa biti na raspolaganju i savjetodavna služba opštinskog Odjeljenja za privredu i poljoprivredu", naglasio je Misimović.

Koordinator projekta Ismar Ćeremida rekao je da je cilj projekata da podrži povratnike i interno raseljena lica na području opštine Gradiška koji žele da se bave proizvodnjom paprika za poznatog kupca.

"Zainteresovanim poljoprivrednim proizvođačima biće obezbijeđen sadni materijal za podizanje zasada paprika na površini do tri dunuma, sistemi za navodnjavanje i edukacija, a za kompletnu proizvodnju obezbijeđen je plasman na tržište Evropske unije ili u domaćoj prerađivačkoj industriji", naveo je Ćeremida.

On je dodao da se ovaj projekat, uz dodjelu sadnog materijala različitih povrtarskih kultura, provodi u 10 opština BiH.

Predsjednik Mjesne zajednice Rovine Refik Grgić, koji se prijavio na javni poziv za korištenje sredstava iz ovog projekata, naveo je da veliki broj povratnika u ovoj mjesnoj zajednici nije zaposlen i od učešća u projektu podizanja zasada paprika imaju velika očekivanja.

izvor: ekapija.com

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog