Muzika i film

Bojana Stamenov predstavlja Srbiju na 60. Evroviziji (VIDEO)

Pjesma "Ceo svet je moj" autora Vladimira Grajića, koju izvodi Bojana Stamenov predstavljaće Srbiju krajem maja u Beču na jubilarnom, 60. takmičenju za Pjesmu Evroovizije.

Radio televizija Srbije ove godine pružila je šansu mladim pevačima Aleksi Jeliću, Bojani Stamenov i Danici Krstić. 

U televizijskom programu 15. februara Jelić se takmičio numerom “Vodi me”, Stamenov je izvela pjesmu “Ceo svet je moj” a Krstić je pjevala o “Suzama za kraj”. Autor sve tri kompozicije je Vladimir Grajić, autor “Molitve” sa kojom je Marija Šerifović 2007. pobijedila na Pjesmi Evrovizije. Tekstove za pomenute pjesme pisala je Leontina Vukomanović. 

Pobjednička pjesma odabrana je glasovima publike kraj malih ekrana i žirija u studiju RTS-a, koji su činili Ivan Ilić, Nevena Božović i Goran Stankov. 

I žiri i publika najviše poena dali su Bojani Stamenov.

Ona se pjevanjem bavi od svoje sedme godine. Završila je čak tri odsjeka u srednjoj muzičkoj školi - gitara, lauta i renesansno pjevanje. Bila je finalista šou-programa „Ja imam talenat" 2012. godine, kada je širu publiku osvojila svojim raskošnim glasom i sjajnom interpretacijom. U Srbiji je često predstavljaju kao srpsku Aretu Frenklin, stoji na sajtu RTS-a. 

Život bez muzike ne može da zamisli. Ne voli samoću i zato se trudi da što više vremena provodi sa svojim najmilijima. Ako su svi zauzeti, Bojana hekla i štrika, a mnogo voli i da kuva. 

Kao mala, željela je da bude velika, a pjevanjem je počela da se bavi jer je imala tremu kada je samo svirala na instrumentu. Za prvi poljubac kaže da je bio smotan, sladak i nezaboravan. Ako ustane na lijevu nogu vrati se u krevet jer ne želi da drugi nadrljaju zbog njenog lošeg horoskopa. Obožava putovanja i voljela bi da joj neke od sljedećih destinacija budu Francuska zbog umjetnosti i hrane, Irska zbog predjela i piva, a Amerika, kako kaže, zbog svega: bluz, kaubojke, bajkeri, Čikago, mjuzikli, Las Vegas... 

Ljubiteljima Pjesme Evrovizije poručuje da nikada ne odustaju od onoga što vole i onoga koga vole, jer na kraju ostaje samo ljubav.

Takmičenje za Pjesmu Evrovizije ove godine se održava u Beču, nakon što je prošle godine trijumfom austrijske predstavnice Končite Vurst ta zemlja dobila priliku da organizuje takmičenje. 

Prvo polufinale u prijestonici Austrije održaće se 19. maja, kada nastupa i srpski predstavnik, drugo polufinale dva dana kasnije, dok će pobjednik 60. Pjesme Evrovizije biti izabran u velikom finalu 23. maja.

Izvor: B92
Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog