Student Info

Konačna lista studenata koji su dobili stipendije Fonda „Dr Milan Jelić“

Ministarstvo nauke i tehnologije Republike Srpske, Fond „Dr Milan Jelić“, objavilo je danas na svojoj internet stranici www.fondmilanjelic.org konačnu rang-listu za dodjelu stipendija redovnim studentima prvog, drugog i trećeg ciklusa studija na univerzitetima u Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini i univerzitetima u inostranstvu.

Studentima prvog ciklusa studija na univerzitetima u Republici Srpskoj, BiH u akademskoj 2014/2015. godini dodijeljeno je 75 stipendija, dok je za studente na univerzitetima u inostranstvu obezbijeđeno 35 stipendija.

Mjesečni iznos stipendija redovnim studentima prvog ciklusa na univerzitetima u Republici Srpskoj i BiH u akademskoj 2014/2015. godini iznosi 400 KM, dok će mjesečni iznos stipendija redovnim studentima prvog ciklusa na univerzitetima u inostranstvu iznositi 800 KM.  

Redovnim studentima drugog ciklusa studija na domaćim i inostranim univerzitetima, u ovom konkursnom roku, dodijeljeno je ukupno osam stipendija od po 5.000,00 KM i pet stipendija studentima trećeg ciklusa studija u iznosima od po 10.000,00 KM.

Na konkurs za dodjelu stipendija, koji je objavljen u novembru prošle godine, pristiglo je ukupno 416 prijava, od čega je 385 aplikacija zadovoljilo uslove konkursa. 

Svi studenti koji su se prijavili na konkurs za dodjelu stipendija imaju mogućnost da u narednih sedam dana izvrše uvid u bodovanje njihovih prijava, u prostorijama Ministarstva, Fonda „Dr Milan Jelić“, čiju je usklađenost sa kriterijumima za dodjelu stipendija evaluirala stručna komisija za dodjelu stipendija studentima prvog, drugog i trećeg ciklusa studija.

Studenti drugog i trećeg ciklusa studija koji studiraju na domaćim i inostranim univerzitetima novu priliku za dodjelu stipendije „Dr Milan Jelić“ u akademskoj 2014/2015. godini imaće u maju ove godine.

izvor: Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog