Banja Luka

Počela kampanja „Priprema, pozor,sad ...počni da trčiš“

„Priprema, pozor, sad...počni da trčiš“ naziv je promotivne kampanje kojom organizatori prvog banjalučkog polumaratona pozivaju svoje sugrađane da počnu da trče i prijave se za trku koja je zakazana za 17. maj 2015. godine.

Kampanja je počela danas i trajaće sve do 17. maja kada će Banja Luka biti domaćin prve polumaratonske trke u gradu u dužini od 21,1 km ali i prve „Vivia fun run 2015“- trke zadovoljstva, u dužini od 3 km.

„Svako može da se spremi i  istrči 21,1 kilometar ukoliko počne da se priprema na vrijeme. Cilj naše kampanje je da motivišemo što više ljudi da počnu da trče i prijave se za „Mtel City race Banja Luka 2015“, poručio je direktor trke Vladimir Selec i dodao da je Trkački rekreativni klub Trk upravo iz tog razloga u Banja Luci otvorio Asics Juventa školu trčanja.

Asics škola trčanja, koja je startala s radom u februaru mjesecu ove godine, kaže Selec, kroz treninge i predavanja, priprema banjalučane za njihov prvi polumaraton u gradu. Svi polaznici Asics škole trčanja imaju nedjeljno 2-3 ista treninga koji podrazumijevaju lagano trčanje 3-5 kilometara i obavezan trening nedjeljom - kada se trči dužina. 

Dužina počinje sa 3-5 km i svake sedmice povećava se za 1-2 km“, naglasio je Selec dodajući da praktično kada svi polaznici Asics škole trčanja dođu do 18-og kilometra, tada su i automatski spremni da istrče svoj prvi polumaraton.

izvor: Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog