Dom i vrt

Koju poruku nosi koji cvijet

Ruže su klasika, naravno, crvene kažu volim te, žute da ste ljubomorni, bijele ne poručuju ništa osim da ste prijatelji, roze govore nešto između. Pokloniti djevojci ruže ujedno znači da ste joj napisali najljepšu poemu, jeste slatko, ali je i prevaziđeno.

Zato kada vam se na putu nađe cvjećara, a da pritom želite vašoj dragoj da izmamite osmijeh na lice, da joj poručite da je volite ili vam je potreban izgovor za propušten sastanak, kupite joj ljiljane ili možda neki miješani buket, pa što da ne i od divljeg cvijeća.

Zvjezdoliki ljiljani fantastično mirišu, ali kod njih treba da budete oprezni jer ostavljaju žute tragove na odjeći, pa je poželjno da ih nosite samo u goste ili kući kako bi ih odmah odložili.  Možda treba da razmislite ako se odlučite za kaktus, osim ako osoba kojoj ste namijenili cvijet stvarno ne obožava tu porodicu cvijeća ili ima odličan smisao za humor. Ako želite da poklonite nešto što raste, pokušajte da izabrete cvijeće kao što su lale ili orhideje. Lale ili tulipani ne zahtijevaju veliku pažnju, a lijepi su kao poklon. Crvene lale se vezuju za ljubav, a žute za beznadežnu ljubav. Orhideje su kako se kaže seksi cvijeće i poklon, a umiju da govore i više od riječi. 

Buket kao idealan izbor

Buket je jedan od najpopularnijih cvjetnih aranžmana koji je pogodan za svaku priliku, a vjerovatno i aranžman koji može da bude najmaštovitiji. Možete da se odlučite za buket od jedne vrste, dvije, tri ili više vrsta cvijeća i uvijek budite sigurni da buketom šaljete najbolju poruku kojom možete da izrazite svoje emocije na pravi način. Buket ruža je najzastupljeniji, isto tako kada je spada u najprodavanije cvijeće, ali isto tako i najskuplje, pa bi trebalo da vam preporučimo i buket od poljskog ili neko drugo cvijeće koji će isto tako biti efektan i lijep, a sigurno je jeftniji od onog sa ružama.

Tražite cvjećaru koja garantuje svježinu

Kada je u pitanju cveće, najbitniji su kvalitet i svježina.  Svi aranžmani se prave od uvoznog, ali koristi se i domaće svježe cvijeće. Najpoželjnija bi bila ona cvjećara koja ima i svoju proizvodnju i koja u svoje aranžmane stavlja tek ubrano cveće u svojim uzgajivačnicama.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog