Student Info

Student INFO

Konkurs za studentski esej

Atlantska inicijativa Sarajevo u partnerstvu sa Centrom za međunarodne i bezbjednosne studije iz Banja Luke, uz podršku Ureda za odnose s javnošću Ambasade SAD-a u Bosni i Hercegovini, raspisuje konkurs za pisanje eseja na B/H/S jeziku o temi: “Šta integracija u NATO znači za Bosnu i Hercegovinu?”

Radove na konkurs mogu prijaviti svi redovni i redovni samofinansirajući studenti javnih i privatnih univerziteta u BiH u dobi od 18 do 26 godina. Komisija će vrednovati eseje koji na najbolji način pokažu šta integracija u NATO donosi Bosni i Hercegovini.

Tri najbolja rada biće nagrađena:

Prva nagrada – Apple MacBook

Druga nagrada – Apple IPhone

Treća nagrada – Apple Ipod 

Nagrade će biti dodijeljene na svečanosti u Banjaluci u okviru konferencije „Šta integracija u NATO znači za Bosnu i Hercegovinu?“, koja će biti održana u junu 2015, a na kojoj će biti prezentovani najbolji eseji. 

Pet primjeraka radova potpisanih šifrom možete slati do 24. aprila 2015. na adrese:

Atlantska inicijativa, Despićeva broj 3, 71000 Sarajevo, ili

Centar za međunarodne i bezbjednosne studije, Kralja Petra I Karađorđevića 97, 78000 Banja Luka.

Svaka stranica eseja mora sadržavati šifru (ne dužu od osam znakova), koja se sastoji od kombinacije slova, brojeva i nealfanumeričkih znakova. U posebnoj koverti se šalje rješenje šifre (ime, prezime i kontakt autora eseja) i potvrdu fakulteta o statusu studenta.

Upute za pisanje eseja možete pronaći ovdje.

Izvor: Studomat

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog