Vijesti

Slobodan Stanić napustio SNSD

Bivši ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Slobodan Stanić, juče je podnio pismenu ostavku na članstvo u OO SNSD Novi Grad, predsjedniku te opštinske organizacije.

Stanić smatra da je podnošenjem ostavke na članstvo u OO SNSD Novi Grad, završio svoj politički angažman u toj stranci. Ostavku je, kako kaže, podnio zbog nezadovoljstva odnosom partije prema njemu.

“Svima je jasno šta se meni dešavalo u protekle dvije godine”, kratko je prokomentarisao Stanić svoju ostavku na članstvo u SNSD.

Stanićeva smjena uslijedila je ekspresno, useptembru 2013. godine, pod optužbom da je samostalno, bez saglasnosti Vlade Republike Srpske, prihvatio obavezu da će Vlada preuzeti dugovanja zdrvastvenih ustanova u Republike Srpske u iznosu od 36 miliona KM. Tako je premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović obrazložila njegovu smjenu.

Stanić je na mjestu ministra naslijedio Ranka Škrbića, iza kojeg su u zdravstvu ostali samo problemi i gubici.

Na njega je vršen pritisak da potpiše ugovor sa austrijskim „Vamedom“ o rekonstrukciji i opremanju centralnog medicinskog bloka i izgradnju novog sjevernog krila Univerzitetske bolnice – Klinički centar Banjaluka, vrijedan 80 miliona evra.

Stanić je to izbjegao, ali je aktuelni ministar Dragan Bogdanić ugovor potpisao godinu dana kasnije, u jeku izborne kampanje za opšte izbore 2014.

Stanić je bio direktor Doma zdravlja Novi Grad, direktor Fonda zdravstva Prijedor, ministar zdravlja Republike Srpske i predsjednik OO SNSD Novi Grad.

Izvor: ATV
Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog