Vijesti

FK Leotar: Spriječiti izgradnju stambenog kompleksa na mjestu stadiona

Rukovodstvo Fudbalskog kluba /FK/ "Leotar" narednih dana će podnijeti zahtjev Odjeljenju za prostorno uređenje i građevinarstvo grada Trebinja za izradu regulacionog plana Polica, da bi spriječili interesne grupe da na mjestu stadiona naprave stambeno-poslovni kompleks, a stadion izmjeste na neku livadu sa dvije montažne tribine.

U saopštenju FK "Leotara" navodi se da je vrijeme da "stvari uzmu u svoje ruke" i ne dozvole otimanje imovine građana Trebinja. 

"Odlaganje izrade regulacionog plana, koji se radi već punih osam godina iako je zakonski rok za izradu plana šest mjeseci, vodi jasnom cilju - otimanju stadiona od kluba i izgradnji stambeno-poslovnog kompleksa na njegovom mjestu", napominje rukovodstvo kluba. 

Oni smatraju da je jedina smetnja tom "suludom planu" Klub i njegovo rukovodstvo. 

"Mi smo tu i budite sigurni da nas nećete slomiti i da ćemo svojim životima braniti imovinu građana Trebinja. Iskreno se nadamo da će nam se u zahtjevu pridružiti i rukovodstvo Doma zdravlja i Bolnice Trebinje, kao i vlasnici okolnih parcela, a sve s ciljem trajnog rješenja problema", kažu u FK "Leotar". 

U saopštenju se navodi da je nakon usvajanja regulacionog plana rukovodstvo FK "Leotar" spremno da prenese vlasništvo svog okolnog zemljišta na grad Trebinje u zamjenu za regulisanje kredita prema Bobar banci, na način kao što je ponudio stečajni upravnik banke - "prebijanjem" sredstvima koja su gradu ostala zarobljena na istoj banci. 

"Na taj način, ako stvarno postoji volja Gradske uprave, rješavamo problem kredita i spasavamo imovinu građana Trebinja od odlaska u likvidacionu masu Bobar banke", navodi se u saopštenju FK "Leotar". 

U saopštenju se napominje da 2000. godine dug FK "Leotar" nije postojao, te da su prva dugovanja nastala započinjanjem projekta "Evropski Leotar". 

"Kao posljedica stvaranja šampionske generacije koja je osvojila titulu prvaka BiH i započinjanjem rekonstrukcije stadiona da bi ispunjavao uslove održavanja evropskih utakmica, dug FK `Leotar` u sezoni 2002/2003. iznosi 1.100.000 KM", dodaje se u saopštenju i ističe da od tog datuma datira i dug prema Hotelu "Leotar" čija je osnovica iznosila 236.000 KM. 

Rukovodstvo FK "Leotara" napominje da je kriza u ovom klubu nastala promjenom gradske vlasti 2004. godine i nesaradnjom sa državom, kao i zakonima nametnutim od visokog predstavnika u BiH, a u vezi sa finansiranjem sportskih kolektiva od javnih preduzeća. 

"Ta kriza donosi pokretanje sudskih postupaka, koji rezultuju presudama protiv Fudbalskog kluba i aktiviranjem kamata po osnovu sudskih presuda, koje se `vuku` do današnjeg dana", navodi se u saopštenju i dodaje da Klub u narednim godinama pokušava, prodajom imovine za izgradnju stambene zgrade na Poligonu i uzimanjem kredita, da zatvori dug i spriječi aktiviranje basnoslovnih kamata po sudskim presudama. 

U "Leotaru" ističu da je vizija Kluba da što prije stvore samoodrživ kolektiv, koji će biti mjesto zapošljavanja mladosti Trebinja. 

izvor: Srna

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog