Sport

Prvi registrovani rvački klub Borac

Zamjenik ministra porodice, omladine i sporta Republike Srpske Goran Raca prisustvovao je promociji Rvačkog kluba "Borac" u Banjaluci, koji je prvi registrovani klub za ovaj sport u Srpskoj.

Raca je napomenuo da su trenutno u procesu registracije rvački klubovi u Bratuncu i na Palama. 

"Nakon registracije ovih klubova, nadam se da će u što skorijem vremenu biti registrovan i rvački savez Republike Srpske", rekao je Raca za Srnu. 

Treba napomenuti, rekao je on, da je to najstariji olimpijski sport, na kojem počivaju svi drugi. 

"Izrazio bih veliko zadovoljstvo što se ovaj sport pojavio i u Republici Srpskoj, na čemu veliku zahvalnost upućujemo Rvačkom savezu Srbije, koji je svojim kapacitetima pokušao da taj sport prenese i na našu teritoriju", rekao je Raca. 

On je istakao da je plan Rvačkog kluba "Borac" da, uz malu finansijsku pomoć grada i Ministarstava, obezbijedi članstvo u klubu bez članarine. 

"Nadam se da će grad Banjaluka uspjeti izaći im u susret i obezbijediti adekvatan prostor sa strunjačama, te da će ovaj sport biti pristupačan svima koji žele da ga treniraju", rekao je Raca. 

Prema njegovim riječima, ukoliko se registruje rvački savez Srpske, to će biti 36. sportski savez koji je registrovan na ovoj teritoriji. 

"Iz toga se može zaključiti da se sportska porodica Republike Srpske širi i obuhvata sve naše saveze koji su prvi sportski partneri resornog ministarstva", istakao je Raca. 

On je izrazio nadu da će se ta porodica i dalje širiti, kako se budu razvijale i razne sportske discipline u Srpskoj.

izvor: Srna

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog