Zanimljivosti

Srpski glumac dobitnik tri zlatne medalje za rakiju

Glumac Nenad Jezdić dobio je tri nagrade za najbolju proizvodnju rakije. Medalja je osvojena za šljivu, višnju i medicu.

Jedan od naših najboljih glumaca, Nenad Jezdić, sada je i jedan od srpskih najboljih proizvođača rakije. Zvanično. Komisija za ocjenjivanje vina i jakih alkoholnih pića 79. poljoprivrednog sajma u Novom Sadu dodjeliće u srijedu tri zlatne medalje “Destileriji Jezdić” za rakije: šljivu, višnju i medicu.

“Sa mnogo sumnje sam se prijavio, smatrajući da je možda rano za javno izlaganje i da bi trebalo da rakija još neko vreme bude u buradima”, kaže Jezdić - “Ali znatiželja me vukla. Htio sam da vidim gdje sam trenutno po kvalitetu, na kojoj ljestvici, jer tu se ocjenjuju i boja, ukus, bistrina... Prosto ne možete da odolite želji da saznate šta je zahvaljujući vašem trudu i radu nastalo od voća koje ste zasadili. Nadao sam se dobroj ocjeni, ali ni sanjao nisam o zlatnoj medalji. Veliko je zadovoljstvo za svakog velikog proizvođača rakije ovakvo priznanje, a kamoli za jednog glumca koji je odnedavno u ovom društvu”

Popularni glumac je na djedovini, u seocetu kraj rodnog Valjeva, prije deset godina posadio prve voćke, a zatim sagradio i destileriju. Imanje se iz godine u godinu širilo i sada na 15 hektara zemlje rastu šljive, tu se prerađuju, frementišu i destilišu. Mala radionica još je u izgradnji, ali kazani se pretaču, burad se pune. Rakije “darosava”, “leposava” i “dikosava”, kako ih je nazvao gazda Jezdić, “već se isporučuju na nekoliko adresa. Prodaju se “bojažljivo” u nekoliko restorana.

Izvor: Glas Srpske
Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog