Vijesti

Skupština Banjaluke: Umalo fizički obračun odbornika i gradonačelnika

Centar za socijalni rad Banja Luka i dalje će biti bez direktora, jer su sa današnje skupštine Grada, koja je umalo završena fizičkim obračunom odbornika i gradonačelnika Banje Luke Slobodana Gavranovića, povučena sva kadrovska pitanja.

Odbornik NDP-a i član konkursne komisije Vladimir Mirošljević rekao je da je predsjednica ove komisije Nataša Vukmirović sačinila lažan izvještaj. Na rang-listi, koja je sačinjena nakon završenih intervjua, najviše bodova je osvojila Vera Sladojević (123), dok je drugoplasirana bila Dalila Bojić Rold (113). Komisija je konstatovala da prvorangirana Vera Sladojević nije preporučena od većine članova Komisije, "jer su četiri od pet članova svojim bodovima dali prednost drugoplasiranom kandidatu". Mirošljević smatra da je riječ o prevari.

"Nije tačno da je komisija konstatovala da Vera Sladojević i pored toga što je osvojila najviše bodova nije preporučena od većine članova komisije i da predlaže poništenje konkursa. Komisija uopšte nije razmatrala takav zaključak, pa ga nije mogla ni usvojiti. Neću dozvoliti da me uvlače u nezakonite radnje. Tužiću Vukmirovićevu", rekao je Mirošljević. 

Na ovo je oštro reagovao gradonačelnik Slobodan Gavranović tvrdeći da je izvještaj komisije u skladu sa zakonom i da odbornici ne mogu optuživati načelnike i činovnike, što je izazvalo burnu raspravu između njega i Mirošljevića, koja umalo nije rezultirala fizičkim obračunom. Slično iskustvo je prošle godine imala i odbornik NDP-a Mirna Savić Banjac.

"I prošle godine je Vera Sladojević imala najviše bodova, ali je rečeno da ona ne može da bude direktor. Tada sam bila član konkursne komisije i rekla sam da neću dozvoliti da prave budalu od mene. Rekla sam da Vera Sladojević od mene nije dobila najveći broj bodova, ali ako je zakon - onda je zakon. Ovo je nečuveno", smatra Savić Banjac.

Nakon nekoliko pauza kadrovska pitanja skinuta su sa dnevnog reda. Skupština je trebalo da razmatra imenovanje Gordane Tešanović za direktora Doma zdravlja, Bosiljke Bošnjak za direktora vrtića, te Sanele Kecman i Milenka Letića za načelnike odjeljenja za prostorno uređenje i komunalne policije. Odbornici su usvojili dnevni red sjednice, a prva tačka bile su odluke o dodjeli nagrada i priznanja povodom Dana grada. Skupština je podržala prijedlog da ključ grada sa poveljom počasnog građanina ove godine dobije najbolji svjetski teniser Novak Đoković.

Izvor: klix.ba
Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog