Vijesti

Čavić: "Dodik je demantovao svoju politiku"

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik se ponašao u Srebrenici državnički, a ne politikantski i poklonjenjem bošnjačkim žrtvama u Potočarima se na neki način izvinio zbog svojih dosadašnjih izjava o ovom zločinu, rekao je u emisiji "Puls" BN TV predsjednik NDP-a Dragan Čavić.

Želim da vjerujem da to što je Dodik danas položio vijenac i poklonio se stradalim Bošnjacima u Memorijalnom centru Potočari bilo iskreno, kaže Čavić.

"Ako je to uradio iskreno onda je demantovao deset godina svoje politike koja se temeljila na potpuno suprotnom stavu o Potočarima i Srebrenici, o gromnom novcu koji su uloženi u propagandu te politike je jedan kamen temeljac te kvazinacionalne politike Milorada Dodika prema Srebrenici koji je danas potpuno demantovan. I mene raduje što se on juče ponašao predsjednički, a ne politikantski. Sve što je radio prethodnih godina i upućivao uvrede onima koji su vezani i nevezani za pitanje Srebrenice, on je danas demantovao i na neki način se izvinio", rekao je Čavić.

Dodik je uvidio da će 2015. kada se obilježava 20 godina od zločina u Srebrenici ovaj događaj biti u žiži interesovanja svjetske javnosti, ukazao je Čavić.

"I sigurno će to biti vrijeme u kome će pokušati da iskoriste svaku priliku bošnjački političari koji lukavo uvijek vrebaju da svaku nepromišljenost srpskih predstavnika iskoriste u dezavuisanju svakog nacionalnog političkog statusa i Srba kao konstitutivnog naroda u BiH i Republike Srpske", rekao je Čavić.

Čavić je pozdravio jedinstven stav srpskih političkih stranka iz Republike Srpske da je osporavanje odredaba Zakona o praznicima RS pred Ustavnim sudom BiH politički a ne pravni akt čiji je prikriveni cilj negacija legitimiteta RS i Dejtonskog ustavno – pravnog poretka BiH.

Čavić je istakao da treba aktuelizovati i pitanje legitimnosti Ustavnog suda, jer je godinama na sceni preglasanje u Ustavnom sudu na štetu Hrvata i Srba.

Izvor: rtvbn.com

 

 

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog