Sport

Novak uspio što niko drugi nije

Novak Đoković savladao je osmog igrača svijeta Tomaša Berdiha sa 7:5, 4:6, 6:3 u finalu turnira iz Masters 1000 serije u Monte Karlu.

Đoković je tako postao prvi teniser u istoriji koji je osvojio prva tri Masters turnira u sezoni – Indijan Vels, Majami i Monte Karlo.

To je Novaku 23. trofej iz Masters 1000 serije, čime se izjednačio sa Rodžerom Federerom na drugom mjestu vječne liste, iza Rafaela Nadala sa 27.

Meč nije bio naročito kvalitetan – Đoković je bio nervozan, rijetko je preuzimao incijativu u poenima, ali nijednog trenutka nije odustajao, ’kopao’ je sve do pobjede i četvrte titule u sezoni.

Počelo je kao i u meču sa Nadalom – brejkom rivala i vođstvom 2:0. Međutim, Đoković je preokrenuo, poveo je sa 5:3 i servirao je za set. Međutim, Berdih je bio agresivan i uspio je da vrati brejk i da dođe do 5:5.

Novak je u završnici prvog seta vratio koncentraciju i realizovao je treću set loptu za vođstvo.

Obojica su imali brejk prilike na početku drugog seta, Đoković je spasio 0:40 i poveo sa 3:2, poslije čega je uslijedio prekid zbog kiše od 72 minuta.

Novak je propustio brejk loptu po povratku na teren, a onda je Berdih zaigrao sjajno, pogađao snažno i duboko, napravio je brejk i bez problema ga sačuvao za izjednačenje u setovima.

Opao je tonus u Čehovoj igri, počeo je da griješi, a Novak je to iskoristio i brzo je došao do 4:0. Međutim, u čudnom meču sa mnogo uspona i padova, ni to nije bio kraj – Berdih dolazi do 4:2 i brejk lopte za potpuni povratak u meč, ali tada je ritern na drugi servis poslao u mrežu.

To se ispostavilo kao ključni trenutak meča – Đoković je osvojio taj i sljedeći gem na svoj servis, čime je došao do 52. trofeja u karijeri, a drugog u Monte Karlu, poslije 2013. godine. To je ujedno bio i 21. uzastopni put da je Novak dobio treći, odlučujući set na Masters 1000 turnirima.

Izvor: B92
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog