Vijesti

Banja Luka: U akciji "Sjenka" razbijena banda provalnika

U policijskoj akciji "Sjenka" koja je na području Banje Luke provedena sa ciljem rasvjetljavanja i dokazivanja krivičnih djela protiv imovine uhapšeno je sedam osoba koje se sumnjiče za višestruke krađe u ovome gradu.

Ovom akcijom rasvijetljeno je dvadeset krivičnih djela počinjenih protiv imovine, a tokom akcije izvršeni su i pretresi na osam lokacija na području Grada Banje Luke. Pretresene su kuće, stanovi, pomoćni objekti i vozila koja koriste osumnjičeni.

Pronađeni su i izuzeti odjevni predmeti koji su korišteni prilikom izvršenja krivičnih djela, sim kartice, mobilni telefoni, računari nelegalno oružje i municija različitog kalibra, a koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Osumnjičenima se na teret stavlja da su u vremenskom periodu od 29. oktobra 2014. godine do 20. aprila 2015. godine, na području Grada Banja Luka, organizovano izvršili dvadeset krivičnih djela od kojih je devet krivičnih djela teška krađa, jedno krivično djelo teška krađa u pokušaju i deset krivičnih djela prikrivanja.

Uhapšeni su u navedenom periodu korištenjem podesnog alata provaljivali u markete i kioske, odakle su otuđili razne vrste cigareta, koje su zatim dalje prodavali, čime su pričinili materijalnu štetu u iznosu višem od 20.000 KM 

Policijski službenici vrše kriminalističku obradu osoba, a sve dalje mjere i radnje prema njima preduzimaće se po instrukciji postupajućeg tužioca Okružnog tužilaštva Banja Luka.

Izvor: Klix.ba
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog