Vijesti

Potpisan memorandum o razumijevanju sa kompanijom "Huavei"

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je kineska kompanija "Huavei" jedan od najvećih svjetskih proizvođača telekomunikacione opreme, te da je Vlada prepoznala sposobnost ove kompanije da realizuje projekat izgradnje napredne informaciono-komunikacione tehnologije za potrebe Vlade i javnog sektora Srpske u cjelini.

Cvijanovićeva je naglasila da će se saradnjom sa kompanijom "Huavei" nastojati stvoriti pretpostavke za realizaciju već definisanih ciljeva Vlade Srpske kao što su ubrzani ekonomski razvoj, povećanje nivoa zaposlenosti, kontinuirano unapređenje rada javnog sektora, smanjenje troškova poslovanja i ostvarivanje dodatnih ušteda u javnom sektoru.

Premijer Srpske i ovlašteni predstavnik kompanije "Huavei" Venjuan Vej potpisali su danas Memorandum o razumijevanju za izgradnju napredne informaciono-komunikacione tehnologije za potrebe Vlade Republike Srpske i javnog sektora Srpske u cjelini.

Memorandumom su definisani okviri saradnje između Vlade Republike Srpske i kompanije "Huavei" na uspostavljanju savremene infrastrukture u oblasti informaciono - komunikacionih tehnologija.  

U pravcu konkretizacije međusobne saradnje između Vlade i kompanije "Huavei", kako je predviđeno, u narednom periodu počeće pregovori u cilju zaključenja odgovarajućeg sporazuma, kojim će precizno biti definisana sva pitanja i modaliteti međusobne saradnje.

Izraženo je zadovoljstvo potpisanim Memorandumom o razumijevanju sa Vladom Republike Srpske, sa naglaskom da Srpska ima niz olakšica koje se odnose na privlačenje stranih investitora.

Potpisivanju Memoranduma prisustvovali su ambasador Kine u BiH Dong Čunfeng, ministar  nauke i tehnologije Srpske Jasmin Komić  i ministar zdravlja i socijalne zaštite i Dragan Bogdanić.

Izvor: Srna
Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog