Zanimljivosti

Vanzemaljci stigli na Manjaču?

Neobični krugovi koji su se preko noći ukazali na velikom pašnjaku podno planine Manjača kod Banjaluke potpuno su zbunili mještane koji danima raspredaju o tome da li se radi o prirodnoj pojavi, ljudskom djelu, tzv. vilinskom kolu ili čak posjeti vanzemaljaca.

Naime, na fotografijama koje su uslikali prije dvadesetak dana pa ih nedavno dostavili Pressu, nalaze se krugovi na travi prečnika, kako tvrde, od pet do 14 metara.

“Ovo je snimio moj sin vraćajući se iz Mrkonjić Grada. Pogledajte, trava je stotinu puta zelenija i jača na svakom od krugova, dok je unutra i unaokolo gotovo suva, pa može biti da su nas posjetili oni “mali zeleni” u svojim letećim tanjirima”, ističe zabrinuti stanovnik Stričića, kod Banjaluke.

Ovaj Krajišnik, pretpostavlja da je Manjača interesantna vanzemaljskim civilizacijama prije svega jer je pusta.

Specijalne letjelice?

“Ovo je jako slabo naseljeno područje, a možda ih je privukao i poznati pješadijsko-tenkovski poligon koji je prije rata izgradila Jugoslovenska narodna armija”, navodi ovaj Banjalučanin.

Kako god, priči o posjeti neidentifikovanih letećih objekata iz svemira (NLO) dosta je bliži Josip Milošević, stručnjak za vazduhoplovne nesreće, magistar aeronautike i sudski vještak iz Zagreba koji je istraživao bliske susrete vojnih i vanzemljaskih letjelica u bivšoj SFRJ.

On ističe da je ovakve krugove viđao na mnogim pustopoljinama gdje nikad nisu pasle ovce ili druga stoka, niti su tu rasle gljive.

“Mislim da bi na takva mjesta trebalo poslati tim sastavljen od biologa, geologa, radiologa i elektrotehničara. Potrebno je uzeti uzorke zemljišta, rastinja, a možda i sa GPR radarom skenirati sastav zemlje ispod površine. To je rađeno na “bosanskim piramidama” kod Visokog, a isto tako krugove bi trebalo precizno izmjeriti i vidjeti šta kažu brojevi. Inače, u uzorku rastinja može se ocijeniti ima li genetskih mutacija biljaka ili drugih anomalija”, objašnjava Milošević i napominje da se radijacija veoma dugo zadržava na površini.

Prirodna pojava?

S druge strane, srpski ufolog Bernard Ljubas komentarišući i prošlogodišnji slučaj gotovo identičnih krugova koje je na napuštenoj njivi u mjestu Suvo polje između Glamoča i Drvara primijetio Mladen Škrbić (šest krugova prečnika od dva i po do 10 metara), kaže da sve ne treba mistifikovati i da je u pitanju prilično česta prirodna pojava izazvana rastom određenih vrsta gljiva čiji micelij raste od centra ka periferiji.

Izvor: ATV
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog