Vijesti

Tokić pozvao Bošnjake u odbranu BiH od neofašizma vlasti RS

Predsjednik Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda Sejfudin Tokić pozvao je sve Bošnjake da ustanu u odbranu BiH od neofašizma vlasti Republike Srpske i od onih koji su slični ubijenom policajcu Draganu Đuriću, koji je učestvovao u stvaranju genocidne RS.

Tokić je pozvao Bošnjake da se 22. maja masovno okupe u RS pod ratnim zastavama Armije RBiH uz parolu “Zastava BiH na svakom pedlju naše države”.

“22. maj dan kada je BiH primljena u UN. Masovno okupljanje u entitetu RS. Masovno donošenje zastava. Šetnje, skupovi, manifestacije”, naveo je Tokić u pozivu.

Tokić, koji je na prošlogodišnjim opštim izborima bio kandidat za predsjednika RS, okačio je na svom i “Fejsbuk” profilu Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda fotografije krvi ispred Policijske stanice u Zvorniku na koju je vehabija Nerdin Ibrić 27. aprila izvršio teroristički napad i ubio policajca Đurića, a dvojicu njegovih kolega ranio. Uz fotografiju je ostavio poruku “Sudbina je u rukama Bošnjaka”.

“Vladajuće stranke u FBiH i RS odlučile su da 29. april bude dan žalosti zbog smrti “tragično nastradalog” srpskog policajca u Zvorniku, a vlasti RS nikad nisu 11. jul povodom događaja u Srebrenici proglasile danom žalosti. U presudi suda u Hagu navedeno je da su u počinjenom genocidu učestvovale jedinice MUP-a tada takozvane RS, a njegov aktivni pripadnik bio je i “tragično stradali” srpski policajac Dragan Đurić. Bošnjački pokret poziva sve Bošnjake ma gdje živjeli na zemaljskoj kugli da brane BiH “, napisao je Tokić dva dana nakon terorističkog napada u Zvorniku.

On se s prijateljima i ratnom zastavom RBiH fotografisao ispred džamije Ferhadija u Banjaluci i fotografiju 8. maja postavio na svoju “Fejsbuk” stranicu uz komentar:

“Tragikomično je da se u genocidom nastaloj RS slavi dan pobjede nad fašizmom. Bošnjački narod i sve patriote BiH tek treba da se izbore za pobjedu nad neofašizmom u režiji srpske vladajuće oligarhije u ovom dijelu BiH”.

Predsjednik Odbora za bezbjednost Narodne skupštine RS Milanko Mihajlica kaže da veći dio bošnjačkih političkih faktora nije odustao od ciljeva koje nisu postigli u ratu.

“Zato sada na razne načine pokušavaju da destabilizuju zemlju. Ovakvi postupci mogu da dovedu do eskalacije nepovjerenja i do sukoba. Zato RS i njene institucije treba da preduzmu mjere kako bi RS bila zaštićena”, kaže Mihajlica.

Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Staša Košarac kaže da Tokićeve aktivnosti i retorika mogu biti veoma opasni.

“Posebno je opasno što Tokić nije usamljen i što njegovo mišljenje dijeli i dobar dio bošnjačke političke elite koja je sponzor radikalnim islamističkim pokretima. To je potvrda da postoji kohezija između te elite i određenih nevladinih organizacija s ciljem pravljenja haosa u BiH “, kaže Košarac.

Profesor Filozofskog fakulteta u Sarajevu i publicista Enver Kazaz kaže da Tokić nedvosmisleno širi govor mržnje.

“Nakon što je prokockao ogroman novac koji je dobio u politici i nakon što je državnim novcem proizvodio gljive u sopstvenoj firmi, Tokić je primio islam od hvalitelja vehabija bivšeg reisa Mustafe Cerića. U ovom trenutku on bi mogao ruku pod ruku s Cerićem koji je o vehabijama govorio kao o novim, jakim muslimanima”, kaže Kazaz.

Sejfudin Tokić je ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača i direktora Policije RS Gojka Vasića “obukao” u nacističke uniforme.

“Dok se u Moskvi slavi pobjeda nad fašizmom u RS buja neonacizam “, napisao je Tokić.

Izvor: ATV
Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog