Vijesti

Lukač: MUP Srpske će se boriti protiv svih vidova terorizma

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da će se MUP Srpske boriti protiv svih vidova terorizma i pozivanja na terorističke akte u BiH, pa i ako to bude posredstvom veb portala.

Nakon sastanka u Banjaluci sa ministrom bezbjednosti BiH Draganom Mektićem, Lukač je naveo da je na sastanku najviše govora bilo o uspostavljanju i funkcionisanju udarne i operativne grupe za borbu protiv terorizma u BiH.

"Uvjeren sam da ćemo ubrzo u organizaciji ministra bezbjednosti BiH imati jedan zajednički sastanak poput onoga koji smo nedavno imali u Banjaluci, gdje ćemo razgovarati na koji način ćemo staviti u funkciju udarnu i operativnu grupu i na koji način ćemo na najveći mogući nivo podići rad operativne grupe u BiH za borbu protiv terorizma", istakao je Lukač.

Lukač je istakao da će formiranje operativne grupe za borbu protiv terorizma na nivou BiH umnogome doprinijeti borbi protiv tih krivičnih djela.

Na pitanje da prokomentariše informaciju da je izvjesni Boris Dodik iz Udruženja "Crna ruka" danas na svom fejsbuk profilu pozvao na ubistvo predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i ostalih visokih političara iz Srpske, ponudivši da će odmah po obavljenom poslu za tu vrstu usluge isplatiti pozamašnu svotu novca, Lukač je rekao da pozivanje drugih lica na neke radikalne metode i izvršenje krivičnih djela, odnosno podstrekavanje predstavlja krivično djelo.

On je dodao da će svako lice koje to radi po Krivičnom zkonu Republike Srpske i BiH biti procesuirano.

Lukač je rekao da će MUP Republike Srpske procesuirati i krivična đela prijetnja novinarima smrću na internet forumima.

"Policija mora procesuirati svakoga ko podstrekava drugog na izvršenje krivičnog ela ili sam priprema izvršenje nekog krivičnog đela", zaključio je Lukač.

Izvor: Srna
Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog