Republika Srpska

Pokrenut prethodni postupak za utvrđivanje uslova za otvaranje stečajnog postupka preduzeća Farmland

Okružni privredni sud u Banjoj Luci objavljuje da je Rješenjem broj: 57 0 St 110890 St, od 11.05.2015. godine, pokrenut prethodni postupak za utvrđivanje uslova za otvaranje stečajnog postupka nad stečajnim dužnikom: “Farmland” a.d. Nova Topola, Nova Topola bb.

Privremeni stečajni upravnik je Savo Ševaljević iz Banje Luke. Rješenje i oglas o pokretanju prethodnog postupka za utvrđivanje uslova za otvaranje stečajnog postupka objavljeni su na oglasnoj tabli Suda 14.05.2015. godine. (57 0 St 110890 14 St-su). Ova odluka je objavljena i u Službenom glasniku Republike Srpske. 

Banjalučka berza je iz tog razloga juče donijela odluku o privremenom zaustavljanju trgovanja hartijama od vrijednosti emitenta Farmland a.d. Nova Topola, po osnovu rješenja Okružnog privrednog suda u Banjoj Luci.

Ono što je zabrinjavajuće je činjenica da je u proteklih nekoliko godina Farmland dobio zajam od Investiciono - razvojne banke (a preko  Balkan Investment Banke) u iznosu od 15 miliona km, pa se postavlja pitanje gdje je završio sav taj novac. Takođe, prošle godine je sklopljen i Ugovor o cesiji sa UniCredit bankom u vrijednosti od 460 000 hiljada km, iako je Farmland kasnio mjesecima sa isplatama premija za mlijeko.  

Autor: Frontal
Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog