Vijesti

MUP Republike Srpske objavio fotografije napadača na Vučića (FOTO/VIDEO)

MUP Republike Srpske je od Specijalnog tužilaštva dobio nalog za sprovođenje istrage protiv N. N. lica za krivična dela koja su počinjena tokom Komemorativnog skupa u Potočarima 11. jula. Objavljene su i fotografije lica za koja se sumnja da su napala premijera Srbije Aleksandra Vučića.

Specijalno tužilaštvo traži rasvjetljavanje djela teškog ubistva u pokušaju, podstrekavanje na teško ubistvo, ugrožavanje bezbjednosti, ometanje službenih lica u vršenju dužnosti, napad na ovlašćena službena lica i izazivanje vjerske i rasne netrpeljivosti, prenose Nezavisne novine.

Objavljene su fotografije na kojima su lica za koja postoje osnovi sumnje da su izvršila navedena krivična dela.

MUP RS intenzivno radi na identifikovanju lica sa fotografija i poziva građane da zbog potvrde identiteta, ukoliko imaju neka saznanja o njima, to prijave najbližoj policijskoj stanici.

"Tu imamo 20-ak lica, neke identifikacije imamo, neke nemamo, ali imamo lik pa ćemo nastaviti da razmenjujemo podatke sa agencijama u BiH i kolegama iz Srbije", kaže Gojko Vasić, direktor policije RS.

"Svaki kvalitetan snimak dobro će doći da identifikujemo one koji su učestvovali u pokušaju ubistva, a i onih koji su to podstrekavali. Jer, na video-zapisu se vidi ko šta radi i sada se radi da bi se moglo na sudu kvalitetno dokazati šta je čija uloga", objašnjava Vasić.

Premijer Srbije je napadnut 11. jula nakon komemoracije žrtvama zločina u Srebrenici. Vučića je, prvo verbalno a zatim i kamenicama, napala grupa ljudi u Potočarima.

Premijer Srbije je kamenicom pogođen u glavu a potom je delegacija Srbije evakuisana. Jedan od napadača je uhapšen.

Incidenti su počeli nakon komemoracije, kada su delegacije polagale cvijeće u memorijalnom kompleksu.

Izvor: RTS
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog