Zanimljivosti

On ima samo 17 godina, ali drži važne lekcije multimilionskim kompanijama (VIDEO)

Adi Kušnir, tinejdžer iz Izraela koji je slep od rođenja želio je da isproba novu aplikaciju na svom pametnom telefonu. Međutim, aplikacija nije bila prilagođena njegovom stanju, pa je Adi odlučio da uradi nešto povodom toga.

Poput većine tinejdžera, sedamnaestogodišnji Adi najradije provodi vrijeme pretražujući internet na svom telefonu i skidajući aplikacije. Mnoge od njih, međutim, ne može da koristi, jer je slijep od rođenja.

Kušnir je htio da isproba sve popularniju aplikaciju “Gett” (Pozovi taksi), “zato što mu je zvučala kul”, ali je ustanovio da čitač ekrana koji koristi ne može da pročita aplikaciju.

Sedamnaestogodišnji momak se nakon toga obratio kompaniji Gett, koja je tvorac aplikacije, a koja je, za divno čudo, reagovala na njegove primedbe.

I ne samo da su reagovali, već su učinili nešto još bolje. Čelnici kompanije su doveli Kušnira u svoje prostorije kako bi pomogao ljudima da ažuriraju aplikaciju i za “Android” i za “iOS2”. 

Ovaj gimnazijalac ne planira da studira informatiku, niti da pravi igrice. Kako kaže, njegov jedini cilj je da doprinese da svijet, u kome ima i slijepih ljudi, postane bolji.

“Moj cilj je da naučim kompanije kako da od samog početka naprave dostupnu aplikaciju, a ne da učinim jednu dostupnom da bi potom izašla nova verzija, koja opet neće biti dostupna”, objašnjava on.

Kušnir kaže da ljudi koji prave aplikacije naprosto ne razmišljaju o slijepima.

“Postoje načini da se aplikacija učini dostupnom pritiskom na nekoliko dugmadi. Ne morate da ažurirate cijelu aplikaciju”, objašnjava on.

Izvor: Blic
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog