Vijesti

Mektić: Istraga o napadu na Vučića ide presporo

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić nezadovoljan je istragom o slučaju napada na srpskog premijera Aleksandra Vučića u Memorijalnom centru, u Potočarima 11. jula jer, kako kaže, sve ide presporo.

Dragan Mektić nije zadovoljan ni raspravom koja je o Informaciji o bezbjednosnom aspektu komemoracije vođena na sednici Savjeta ministara BiH, javlja Tanjug.

Ministar je nakon sjednice novinarima rekao da mu sve izgleda kao priča "tresla se gora, rodio se miš".

"Dogodilo se to što se dogodilo, dobro se završilo. Ništa posebno, ne vjerujem da će u nekom smislu značiti bilo kakvu prekretnicu", iznio je Mektić svoj utisak sa sjednice BiH vlade, prenijeli su mediji u BiH.

Ističe da Savjet ministara nije zatražio bilo čiju odgovornost, te da se na sjednici više spekulisalo o tome da je za dešavanja u Srebrenici kriv Organizacioni odbor komemoracije koji nema ništa sa bezbjzbednošću tog skupa.

"Doneseni su neki zaključci kao što je: 'treba izmijeniti zakone, poboljšati koordinaciju', ali to je za mene demagogija", izričit je Mektić.

Nada se, kako kaže, da će parlament BiH biti ozbiljnije mjesto gdje će se bolje raspravljati o ovom pitanju i tu očekuje konkretnije zaključke, kao i da će biti postavljeno pitanje nečije odgovornosti.

"Tražio sam da bude pokrenuta odgovornost policijskih agencija koje su trebalo da obezbijede skup, ali pokušalo se sve svaliti na Organizacioni odbor", navodi ministar.

Prema njegovim riječima, Odbor se bavio puno složenijim pitanja, a za bezbjednost samog događaja u Potočarima bio zadužen Pododbor za bezbjednost.

Upitan o podatku da je pod sumnjom za napad na premijera Vučića 20 osoba, Mektić kaže da te podatke može dati samo Tužilaštvo BiH.

"Nisam ovlašćen da dajem podatke iz istrage. Međutim, sve ide presporo, to je moja konstatacija", zaključuje Mektić.

Izvor: RTS
Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog