Republika Srpska

„Mlijekoprodukt“ radi veoma dobro i pokazuje svoju snagu

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić izjavio je danas da „Mlijekoprodukt“ iz Kozarske Dubice, najveća mljekara u Republici Srpskoj, radi veoma dobro, te i u otežanim ekonomskim, prirodnim i tržišnim uslovima pokazuje svoju stručnu, rukovodilačku i tržišnu snagu.

Mirjanić je danas razgovarao sa menadžmentom te proizvodne kompanije, a tokom sastanka elaborirani su uslovi u kojima se odvija proizvodnja, od prijema mlijeka, proizvodnje na farmama, dovoza, prerade i plasmana na tržište.

„Sve do sada što je učinjeno u ‘Mlijekoproduktu’ u toku poslovanja u ovoj godini je dosta dobro, a nadamo se da će i kraj godine biti dočekan sa pozitivnim rezultatima“, izjavio je Mirjanić novinarima.

On je ocijenio da je mogućnost plasmana mlijeka iz te mljekare na tržište Evropske unije olakšavajuća okolnost kada je riječ o izvozu mlijeka.

„Mi smo na tome zajedno radili već duže vrijeme i potvrdilo se da smo bili u pravu kada smo preduzimali niz konkretnih mjera da pripremimo objekte mljekara i naših farmi“, rekao je Mirjanić.

On je naveo da će izvoz mlijeka u zemlje Evropske unije biti olakšica u smislu rješavanja problema zaliha, jer preduzeće „Mlijekoprodukt“ sada mjesečno ima oko 5,5 miliona litara mlijeka na zalihama.

„Sada će ta situacija biti relaksirana, ali moramo još poraditi i na tržištu da bi povećali plasman proizvoda ‘Mlijekoprodukta’ i u tom smislu nadam se da ćemo pronaći i neke druge kanale“, objasnio je Mirjanić.

Marketing menadžer „Mlijekoprodukta“ Vlado Sandić izjavio je da je dozvoljen izvoz proizvoda ovog preduzeća na tržište Evropske unije važan događaj koji će relaksirati trenutnu situaciju.

„Naravno da u prvoj fazi ne očekujemo da će to biti količine koje smo izvozili prije jer, ipak, dvije godine nismo bili na tom tržištu“, rekao je Sandić, naglasivši da „Mlijekoprodukt“ posluje sa oko 2.000 koopreranata iz cijele Republike Srpske i na mjesečnom nivou prizvodi 5,5 miliona litara mlijeka.

Na području opštine Kozarska Dubica, u selu Johova, ministar Mirjanić danas je posjetio i farmu Milorada Arsenića, koja raspolaže sa 220 grla i „Mlijekoproduktu“ dnevno isporučuje više od 2.000 litara mlijeka.

Izvor: Srna
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog