Vijesti

Čubrilović, Cvijanović: Parlament Srpske najefikasniji u BiH

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i premijerka Srpske Željka Cvijanović konstatovali su danas da je Narodna skupština Srpske, s obzirom na realizaciju Programa rada za 2015. godinu, najefikasniji parlament u BiH.

Na sastanku je rečeno da su to, u svojim izvještajima, istakle i nevladine organizacije koje se bave monitoringom rada organa vlasti u Republici Srpskoj i BiH.

Čubrilović i Cvijanovićeva razgovarali su o pripremama za nastavak pete i održavanje šeste redovne sjednice, kao i o ostvarivanju Programa rada NSRS do kraja ove godine, saopšteno je iz Narodne skupštine.

Dogovoreno je da je potrebno blagovremeno dostaviti planirane nacrte i prijedloge zakona kako bi, u toku jesenjeg zasjedanja, Narodna skupština mogla da, u okviru svog Programa rada, razmatra i donese potrebne reformske zakone, izvrši izmjene i dopune ostalih planiranih zakona i razmotri dokumente iz drugih oblasti.

"Zaključeno je da je neophodno da socijalni partneri, prvenstveno predstavnici sindikata i poslodavaca, zajedno sa svim zainteresovanim stranama, sa ciljem usaglašavanja stavova, obave širu raspravu i iznađu najprihvatljivija rješenja u tekstu novog zakona o radu, koji bi trebalo da bude upućen u parlamentarnu proceduru do kraja godine", ističe se u saopštenju.

Čubrilović i Cvijanovićeva utvrdili su plan aktivnosti u vezi sa pravovremenom pripremom budžeta Republike Srpske za 2016. godinu, kako bi se, u dvije faze, došlo do realnog i ostvarivog budžeta za narednu godinu.

Nastavak pete sjednice očekuje se sljedeće sedmice, a šesta redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske trebalo bi da bude održana sredinom septembra, dodaje se u saopštenju.

Izvor: RTRS
Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog