Republika Srpska

Čelinac: Sajam privrede, poljoprivrede i turizma

U Čelincu danas počinje 4. Regionalni sajam privrede, poljoprivrede i turizma na kojem se očekuje učešće 150 izlagača iz Srbije, Hrvatske, Republike Srpske i Federcije BiH.

Sajam organizuje Razvojna agencija opštine Čelinac. Direktor agencije Aleksandar Branković rekao je Srni da bi sajam trebalo da otvore predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović i ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukićević. 

"Svečano otvaranje Sajma je danas u 18.00 časova i trajaće do 19. septembra, uz učešće 150 izlagača iz Srbije, BiH, i Hrvatske", kaže Branković. 

On je istakao da je zemlja partner Srbija posredstvom Sremske privredne komore, a glavni cilj je povezivanje tržišta Srbije i BiH i praktična primjena Sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama Srbije i Republike Srpske. 

"Vjerujem da će ove godine sajam opravdati najave i naše planove, da budemo najbolji sajam u regiji, po strukturi izlagača i sadržajima koje nudimo", rekao je Branković. 

Drugog dana sajam planirani su poslovni susreti najuspješnijih preduzetnika regiona, a posljednjeg dana ove manifestacije biće predstavljeni uloga i značaj dijaspore u privrednom razvoju BiH. 

Organizator očekuje i dolazak drugih visokih zvaničnika Republike Srpske i BiH, ambasadora Njemačke, Hrvatske i Slovačke, predstavnika međunarodnih organizacija i načelnika nekoliko opština. 

U okviru sajma sutra će u 20.00 časova biti održan koncert benda Dušana Kostreševića iz Novog Sada i "Big Benda" Dejana Petrovića. Koncert će biti održan u Sportskom centru "Tukovi".

Izvor: Srna
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog