Vijesti

Predstavnici SNSD-a iz Istočnog Sarajeva uputili pismo Dodiku

Predstavnici SNSD-a u gradu Istočno Sarajevo uputili su pismo predsjedniku Saveza nezavisnih socijaldemokrata Miloradu Dodiku, a iz tog obraćanja, u koje je Press imao uvid, može se jasno vidjeti sve ono na što je već ranije ukazivano, ukoliko zaista dođe do smjene aktuelnog rukovodstva “Elektrodistribucije Pale”, bliskog SNSD-u.

U pismu, predstavnici SNSD-a Staša Košarac, Ljubiša Ćosić, Boško Tomić i Miroslav Vujičić zatražili su poseban sastanak na tu temu sa Miloradom Dodikom. Činjenica je da pojedini potpisnici pisma i nisu toliko javno zastupljeni u odbrani zajedničkih ideja, ali su ipak ukazali na isto, prenosi Press.rs.

Prema navodima predstavnika SNSD-a, učešće DNS-a na političkoj sceni na istoku RS, odnosno u opštinama u sastavu grada Istočno Sarajevo krajnje je minorno, a i tamo gdje postoji, DNS je u snažnoj vezi sa lokalnim odborima SDS-a. Jedinu bliskost sa vladajućim SNSD-om imaju u opštini Istočno Novo Sarajevo. Međutim, moć DNS-a ni poslije mogućih ustupaka u vezi sa “Elektrodistribucijom Pale” neće biti uvećana, usljed jake organizacije odbora SNSD-a, pa i opozicionog SDS-a, u odnosu na registrovane birače.

Prebačen teret

Oni u svom pismu upozoravaju predsjednika na to da će, u slučaju da i dođe do smjene Ljubomira Mrde, to samo negativno uticati na glasačko tijelo SNSD-a, a Savezu nezavisnih socijaldemokrata nanijeti štetu. Još bitnija činjenica jeste to da je upravo iz aktuelnog rukovodstva ED Pale trebalo da bude planirani kandidat za načelnika opštine Pale, koji je zbog svoje lične pozicije u lokalnoj zajednici već uveliko bio viđen kao pobjednik lokalnih predstojećih izbora, čime bi upravo prvi put SNSD imao svog načelnika u opštini Pale.

Najveći teret za poštovanje koalicionog sporazuma prvobitno je bio na Vladi RS. Uvidjevši da smjena aktuelnog rukovodstva ne bi bila moguća u potpunosti po zakonu, taj teret je odlukom Vlade prebačen u cijelosti na nadzorni odbor tog preduzeća u okviru „Elektroprivrede RS”.

Nemoguće misije

Činjenica je da se, upravo zbog insistiranja na realizaciji zakonski skoro nemogućih misija, u nezavidnoj poziciji našao i sam sekretar SNSD-a Luka Petrović, koji je nalog za realizaciju stranačkog sporazuma dobio od Predsjedništva SNSD-a, te je u javnosti bila prisutna i informacija o njegovoj navodnoj ostavci na tu funkciju.

Činjenica je da je upravo najveći teret na samim članovima Nadzornog odbora ED Pale, a to su: Slavo Krajišnik, diplomirani mašinski inženjer, koji je predsjednik NO, zatim Milorad Živković, diplomirani inženjer elektrotehnike, koji je zamjenik predsjednika, te tri člana – Goran Ninković, diplomirani mašinski inženjer, Zoran Gluhović, profesor filozofije i sociologije i Dragiša Čvoro, profesor srpskog jezika.

Jer, jedino će oni imati pravnu odgovornost za ovu nezakonitu smjenu ukoliko do nje dođe, budući da za nju, prema informaciji naših sagovornika, nema pravnih osnova, jer je „Elektrodistribucija Pale” imala pozitivno i uspješno poslovanje, a pritom nije imala negativne revizorske izvještaje.

Izvor: ATV
Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog