Zanimljivosti

TV Rosija 24: Vrijeme je idealno za bombardovanje! (VIDEO)

Voditeljka vremenske prognoze na ruskom državnom kanalu Rosija 24 obavijestila je juče gledaoce da će vremenske prilike u Siriji, gdje ruska vojska bombarduje položaje Islamske države, u oktobru biti „idealne za vazdušne udare“, prenijela je agencija AFP.

Stojeći ispred slike vojnog aviona i naslova „Vremenski uslovi za letenje“, voditeljka je ozbiljnog lica iznijela analizu savršenih uslova za bombardovanje, navodi Tanjug.

Slaba oblačnost „neće otežati letenje i neće uticati na funkcionisanje sistema za nišanjenje“, rekla je ona gledaocima.

„Stručnjaci ukazuju da je vrijeme početka vazdušne kampanje u Siriji veoma dobro odabrano“, rekla je voditeljka vremenske prognoze, prebacujući sa jedne vremenske karte na drugu, kao i na fotografije ruskog Ministarstva odbrane sa mjesta udara u Siriji.

Kanal Rosija 24 je i u četvrtak, nakon prvih udara ruskih aviona u Siriji, prognozirao sunčano vrijeme i stabilne meteorološke uslove.

Isti televizijski kanal je u aprilu prošle godine, nakon što su proruske snage u Donjeckoj republici proglasili nezavisnost od Ukrajine, objavio vremensku prognozu u kojoj je voditeljka upozorila na oblake iznad istočne Ukrajine i na „vjetar koji nosi promjene“.

Izvor: RTS
Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog