Vijesti

Stevandić: SZP razgovarao sa Izetbegovićem, umjesto sa Dodikom

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je Srni da je žalosno da se predstavnici Saveza za promjene odazovu na sastanak lideru SDA Bakiru Izetbegoviću, a da odbiju poziv na sastanak predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

"Razumijem ako se neko ne odazove na poziv za sastanak neke druge političke partije, jer su stranke stalno u nekoj predizbornoj aktivnosti i baveći se rejtingom mogu da se igraju partijskih poteza, ali po pitanju države ili u ovom slučaju republike, to je potpuno besmisleno", rekao je Stavandić, komentarišući odluku lidera opozicionih partija u Srpskoj da ne prisustvuju današnjem sastanku predsjednika Republike sa predstavnicima parlamentarnih stranaka u Narodnoj skupštini Srpske.

Komentarišući tvrdnje Gorana Suvare da je od SDS-a dobio 100.000 KM za tajno snimanje biznismena Mileta Radišića, kao i da mu je nuđeno milion KM da kompromituje predsjednika Republike Srpske, Stevandić je istakao da je riječ o polusvijesti.

"Smatram da su po pitanju takvih snimaka, i oni koji su plaćeni i oni koji su ih platili, samo polusvijest, i ništa u vezi toga se ne može smatrati ozbiljnim. To je jedna velika tuga. Partije treba da iznesu svoj program da bi narod odlučio koga će prihvatiti i za koga će glasati. Kada se izbori završe, onda svako treba da se pomiri s tim šta je dobio, a ne da izmišlja afere ili plaća nekoga da snima protivnike", naglasio je Stevandić.

Stevandić je rekao da se na nivou BiH ostvaruje politika prenosa nadležnosti na koju je on upozoravao kada je napuštao SDS.

"Kao što vidite, ono što sam rekao to se i dešava, zato sam i otišao i ne želim da im dajem legitimitet", poručio je Stevandić.

Izvor: nezavisne
Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog