Vijesti

Čavić: Sačuvaj me bože Dodikovog poštenja i RTRS-ove objektivnosti

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić danas je u Banjaluci, nakon svjedočenja koje je dao u Osnovnom sudu u slučaju Dodik-Dronjak, vidno izrevoltiran iznio niz optužbi na vlast i javni RTV servis u Republici Srpskoj, zamjerajući im nedostatak objektivnosti i uticaj vlasti na institucije RS koji prouzrokuje visok stepen kriminala u zemlji.

"Sačuvaj me bože Dodikovog poštenja, SNSD-ovog patriotizma i RTRS-ove objektivnosti. To uvijek govorim, pa se zato često ovdje i nalazim. A sa druge strane, oni koji trebaju ovdje da budu, i to ne samo ovdje nego u Tunjicama, oni slobodno šetaju Banjalukom", izjavio je Čavić. 

On je još dodao da se radi o brojnim aferama i kriminalnim radnjama za koje dokazi postoje, ali Specijalno tužilaštvo Srpske jednostavno ne želi da pokrene proces.  

"Neće tužilaštvo da iz ladica izvadi predmet koji se tiče krađe 400 duluma gradskog građevinskog zemljišta od strane Bude Stankovića i organizovane grupe koja je uzurpirala ovo zemljište sramnim zamjenama poljoprivrednog zemljišta za građevinsko. Umjesto da se oni ovdje nađu, nalazimo se mi. Budo Stanković je odavno trebao da bude istraživan po osnovu tri revizorska izvještaja u vezi sa uzurpacijom gradskog građevinskog zemljišta Poljoprivredne škole u Banjaluci, u vezi sa Prijedorom gdje je prodat propali šoping centar RUGIP-a za 6 miliona KM pri čemu je nestala čak i mjenica", rekao je Čavić. 

Ovdje se radi o direktnom režimskom uticaju na pravosudni sistem, zaključio je predsjednik NDP-a.   

Autor: Stefan Blagić
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog