Vijesti

Bivši specijalac iz Šekovića priveden zbog praćenja Vučića

Uhapšen S. M. iz Šehovića u BiH, bivši pripadnik policije Republike Srpske i bivši pripadnik policije Srbije, koji je u vezi sa barsko-budvanskom krimilanom grupom, potvrdio ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

Ministar je izhavio novinarima da je riječ o licu rođenom 1973. godine, a pripadnik policije Republike Srpske i Srbije bio je do 2009. godine.

Prema njegovim rečima, S. M. je osam puta u 24 sata zatečen u posmatranju porodičnog doma Vučića.

Ministar je naveo i da je S. M. bivši pripadnik obezbeđenja Luke Đurovića, izvršioca najtežnih krivičnih djela, koji je ubijen 2013. godine. Đurović je, kako je podsjetio Stefanović, bio u bliskoj vezi sa Lukom Bojovićem.

Ministar je rekao da je S. M. više puta mijenjao iskaz na saslušanju, a posljednji put je rekao da to radi za nečiji račun.

- U toku je intenzivna policijska akcija koja treba da pokaže koji su motivi ovakvog postupanja - dodao je Stefanović.

Prema Stefanovićevim riječima, ta osoba je prilikom privođenja bila u vozilu marke "audi A8".

Ministar navodi da MUP radi na rasvetljavanju slučaja.

- Pojačane su mjere bezbjednosti predsjednika Vlade i drugih funkcionera. Mislimo da iza ovoga stoje ozbiljne kriminalne grupe. Veoma smo zainteresovani za detaljnu i brzu istragu i pokazaćemo šta su bili motivi kriminalne grupe da se nađu blizu predsjednika Vlade i njegove porodice - dodao je Stefanović.

Prethodno su beogradski mediji javili da je policija privela S. M. iz Crne Gore, zbog sumnje da je pratio Vučića.

Osumnjičeni za praćenje Vučića S. M. (42) koji je priveden zbog sumnje da je pratio premijera Vučića protjeran je 2013. godine iz Crne Gore, javljaju crnogorski mediji.

Njega je crnogorska policija krajem avgusta 2013. uhapsila, dok je radio kao lični tjelohranitelj Luke Đurovića, protjerala ga i tada mu izrekla zabranu ulaska u Crnu Goru u narednih godinu dana, prenosi portal CDM.me.

Izvor: RTRS
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog