Region

Srpski specijalci na obuci kod Stivena Sigala!

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i Stiven Sigal razgovarali su o mogućnosti saradnje u različitim oblastima, a prije svega promociji Beograda i Srbije u svijetu. Čuveni glumac želi da otvori školu aikida u Srbiji, a predviđeno je da održi i obuku Specijalnim jedinicama MUP-a Srbije.

„Velika je čast da jedan od najvećih svjetskih glumaca bude naš gost tri dana, da sa njim razgovaramo i pokušamo da izgradimo most prijateljstva između njega, njegovih prijatelja i grada Beograda, a cilj je da se što veći broj filmova snimi u našem gradu“, rekao je Siniša Mali, navedeno je u saopštenju Gradske uprave.

Prema gradonačelnikovim riječima, s obzirom na izmjene zakona kojim se daju poreske olakšice za snimanje filmova i da je Beograd jedan od najstarijih gradova u Evropi on, kao i cijela Srbija, nudi interesantne mogućnosti za ovu vrstu posla.

„Ideja nam je da to ostvarimo i tako zaradimo novac, ali i da promovišemo našu zemlju“, istakao je Mali dodajući da je zahvalan Sigalu što je odvojio vrijeme da posjeti Prihvatilište za djecu.

Navodeći da ostaje mogućnost saradnje i u drugim oblastima, Mali je naveo da je Sigal, kao jedan od najvećih svjetskih majstora aikida, izrazio želju da otvori školu aikida u Srbiji kako bi promovisao taj sport i doprineo promociji Beograda.

„Kada imate takvu osobu koja dolazi u Srbiju, voli Beograd i naš narod, onda je naš cilj da ga zainteresujemo da ponovo dođe i ovde napravi što više poslova, ali i promoviše našu zemlju'', rekao je Mali.

Poznati holivudski glumac posjetio je u nedjelju Prihvatilište za djecu i družio se sa mališanima iz te ustanove, a predviđeno je da tokom posjete Beogradu održi, po ugledu na ostale koje drži u svijetu, obuku Specijalnim jedinicama MUP-a Srbije.

Stiven Sigal je ovogodišnji laureat nagrade za dobročinstvo i humanitarni rad Fondacije „Braća Karić" i u posjeti je Beogradu kao ambasador Fondacije „Umjetnost, sloboda, snaga", navedeno je u saopštenju.

Izvor: RTS
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog