Vijesti

AFERA „SEDAMNAEST“: Za sumnjivi „Istorijski projekat Srebrenica“ ponovo 300.000 KM!

Partija demokratskog progresa očekuje od svih nadležnih institucija Republike Srpske da uzmu u razmatranje sljedeću aferu i trošenje narodnog novca zasnovanog na ozbiljnim tvrdnjama i činjenicama kojima je učinjena ogromna šteta po interes Republike Srpske. Očekujemo i da se preispita odgovornost lica koja su proizvela takvo štetno dejstvo kao rezultat protivustavnog, nezakonitog, koruptivnog, neracionalnog, neodgovornog i nepotističkog ponašanja.

AFERA „Sedamnaest“

„Projekat sumnjivog sadržaja za 300.000 KM“

Kakvi su efekti i za šta su ponovo potrošena sredstva sa posebne budžetske stavke 412900 – Projekat ”Stichting Srebrenica Historical Project” Hag za 2012. godinu u iznosu od 300.000 KM?

Šteta za Republiku Srpsku 300.000 KM ili finansijska podrška od po 3.000 KM za 100 porodica optuženih pred Haškim tribunalom

Ovo je još jedan primjer trošenja sredstava bez ikakvog objašnjenja (pogledati i aferu „Dvanaest“).

Ovaj transfer postaje praksa u budžetu i ponavlja se iz godine u godinu. Simptomatično je da je ovo bila posebna budžetska stavka jednako kao transfer Fondu PIO ili transfer socijalno ugroženim stanovnicima i slično, što govori da se ovakav budžetski tretman nije mogao dogoditi bez saglasnosti ključnih ljudi u vladajućoj koaliciji.

Takođe, nikada nije dobijen odgovor na poslaničko pitanje o pravdanju, odnosno utrošku ovih sredstava i i da se danas, nakon nekoliko godina, o ovom utrošku sredstava čak otvaraju određene predistražne radnje.

 *U prilog ovoj tvrdnji pogledati Budžet za 2012. godinu.

budzet_republike_srpske_za_2012._godinu

Izvor: pdp
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog