Svijet

Sirijska vlada: Džihadisti ISIL-a masakrirali 300 ljudi, a 400 oteli

Džihadisti Islamske države su u Deir Ezoru na istoku Sirije ubili 300 ljudi, ali i oteli najmanje 400 civila, uključujući žene i djecu, nakon što su u ofanzivi na taj grad zauzeli dio teritorije, saopštila je danas sirijska vlada i nevladine organizacije.

Sirijska vlada je danas saopštila da su militanti Islamske države prethodnog dana u Deir el-Zoru na istoku Sirije ubili čak 300 ljudi, nazvavši taj događaj "užasnim masakrom".

Većina ubijenih tokom jučerašnjih cjelodnevnih pogubljenja su bili stariji ljudi, žene i djeca, objavila je sirijska državna novinska agencija SANA, a prenijela agencija AP.

To je jedan od najvećih masakara koje je izvršila ISIL, čiji pripadnici kontrolišu velika područja Sirije i Iraka.

Pogubljenja u Deir el-Zoru su potvrdili i aktivisti, pa je tako Sirijska opservatorija za ljudska prava, sa sjedištem u Londonu, sinoć saopštila da je ubijeno najmanje 135 ljudi.

Oko 80 njih su bili vojnici sirijske vojske i pripadnici paravojnih snaga lojalnih vladi, dok su ostalo bili civili, saopštila je Opservatorija, dodajući da su mnogi od njih ubijeni iz vatrenog oružja ili odsjecanjem glave.

Aktivisti navode da su džihadisti u Deir el-Zoru ubijali čitave porodice, zbog njihove navodne saradnje sa sirijskom vojskom.

Izvor: Agencije
Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog