Vijesti

Tihomir Gligorić: Vrhovni sud mi je već presudio!(FOTO)

U nastavku možete pročitati šta je Tihomir Gligorić napisao u svom zvaničnom blogu objavljenom danas 25.01.2016

Naravno da je kafana bila u pravu. Sud u kafani ili kafana u sudu, kako god hoćete, rezultat je isti. Vrhovni sud RS, po drugi put je uvažio žalbu Specijalnog tužilaštva RS i pobio rješenje Okružnog suda Banja Luka, koji se dva puta proglasilo nenadležnim u montiranom procesu koji se protiv mene vodi. Šta vam to vrijedi sudije, kad je Baja rekao da će se sa mnom baviti njegovi Specijalci. Ima tako i da bude!

Ima li uopšte svrhe analizirati rješenje koje mi je dostavljeno od Vrhovnog suda? Ko iole išta zna o pravu, šokiran je i frapiran elementarnim neznanjem i nesuvislošću obrazloženja koje ne daje ni jedan valjan argument za donesenu odluku, ali zato vjerno prepisuje škrabotine nepismenog Specijalnog tužioca kao stav Vrhovnog suda. Ima li dalje i ima li niže?

Dvije činjenice proizilaze iz ovog sramnog akta i kristalno su jasne:

1. Vrhovni sud mi je već presudio!

1. Svaka suprotna odluka Okružnog suda će biti pobijena, a svaka žalba Specijalnog tužilaštva uvažena!

Pitanje koje se čini zanimljivije za širu javnost (moja borba se naravno nastavlja – znam ja  s kakvom kukavičkom bagrom imam posla) je zašto im sve ovo silovanje prava i sudova treba? Koji su to motivi dublji od puke želje da mene, kao pojednica koji ih nervira i koji im se suprotstavlja, disciplinuju, uhapse, sklone sa javne scene?

Odgovor nije težak. Spašavaju svog Frankenštajna, monstruma kojeg su stvorili i koji je dobio samrtni udrac odlukom Okružnog suda kada se oglasio nenadležnim za proces koji je po Dodikovom naređenju montiralo Specijalno tužilaštvo. Brane mogućnost da, pod maskom posebnog značaja za Republiku Srpsku, progone one koje Baja nacilja. Ne daju da im se otme batina iz ruku! Pogotovo ne sad kada je Dodik najavio konačan obračun, ne sa kriminalom, ne sa tajkunima, nego sa opozicijom (!?!). Ja bih rekao i svim onim u poziciji koji se budu „kofrčili“ i bunili!

Glavni odbranaši neodbranjivog i nakaradnog sistema u kome specijalci sami sebi određuju nadležnost i gone mete režima su u Vrhovnom sudu, tj. njegovom posebnom odjeljenju. Neko bi se stidio i da ima imalo sudijske etike ne bi na to pristao, ali ovdje je očigledno da su neki drugi kriteriji korišteni u njihovom odabiru. Izvjesni Miljević, pred penzijom, uradio je rješenje koje će biti, sasvim sigurno objavljeno u mojoj novoj knjizi i kome će se smijati generacije koje dolaze. Prije njega je izvjesni Aćić, takođe pred penzijom, uradio nešto slično. Svaka vam čast, gospodo sudije bez elementarnog znanja, etike i časti! Stid me je i za vas što kaljate stolice u kojim sjedite, jer znam ja da se vi više ničega ne stidite!

Batinjanje se nastavlja. Batinaši slobodno hodaju gradom. Specijalna policija pljačka banke. Poslanici se kupuju. Budžet se puni sumnjivim kreditima. Sudije sklapaju pakt sa đavolom. 

Đavo će ih sve i odnijeti! Valja samo to dočekati, a u međuvremenu se hrabro boriti.







Izvor: tihomirgligoric.blogspot.ba
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog