Vijesti

Ekskluzivno: Namješten konkurs za profesora engleskog jezika!

Mladena Krajišnik, dipl. prof. engleskog jezika iz Istočnog Novog Sarajeva, tvrdi da je bila žrtva još jednog u nizu namještenih konkursa u vaspitno - obrazovnim institucijama u Republici Srpskoj.

Mladena je završila prvi ciklus studija na Filozofskom fakultetu u Palama sa prosječnom ocjenom 8.91, a master studije na istom fakultetu sa prosječnom ocjenom 10.00. Ipak, ni ovo nije bilo dovoljno. 

Naime, posao profesora engleskog jezika u Gimnaziji i srednjoj stručnoj školi Istočna Ilidža je dobila Bojana Šešlija, sa prosjekom 6.95 i maksimalnim brojem bodova na intervjuu, dok je Krajišnikova sa najboljim prosjekom dobila najmanje bodova na istom intervjuu. 

Ali, to nije sve. Mladena je "zakinuta" i za četvrt boda koja joj pripadaju zbog vremena provedenog na birou za zapošljavanje, a s obzirom na konačan rezultat i zbir bodova, to se pokazalo kao presudno. Sve navode možete pogledati i u priloženoj fotografiji.

 

Članovi komisije koja je ocjenjivala kandidate bili su: Ljiljana Pušara, Tanja Elez i Božica Jeftović. 

Direktorica ove škole Branka Kovačević nije odgovarala na naše pozive zbog, kako su rekli iz škole, poslovnih sastanaka. Sekretar nam je poručio da direktorica neće biti u mogućnosti da daje nikakve izjave zbog obaveza usljed predstojeće svetosavske priredbe. 

Autor: Stefan Blagić

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog