Zanimljivosti

Zašto siromašni ostaju siromašni i kako to promijeniti?

Džek Ma, osnivač najveće svjetske e-trgovine Alibaba.com komentariše jačinu izgovora kod siromašnih osoba (zašto bespomoćne osobe koje se žale da nemaju posao, veoma često ostaju bez posla.

"Najgore osobe za usluživanje su siromašni ljudi. Dajte im nešto besplatno, pomisliće daje to neka zamka. Kažite im da je (ponuđeni posao) mala investicija, oni će reći da od toga ne mogu dovoljno da zarade. Kažite im da ulože više, tada kažu da nemaju para. Kažite im da probaju nešto novo, tada kažu da nemaju iskustva. Kažite im da je to tradicionalan posao, tada kažu da je to teško raditi. Kažite im da je to novi poslovni model, oni će reći daje to MLM. Kažite im da vode prodavnicu, oni kažu da je to robija. Kažite im daje to nova vrsta posla, rećiće da nemaju ekspertizu iz traženih oblasti.

Svi oni imaju neke zajedničke osobine:

Vole da pitaju Gugl stvari koje ne znaju, slušaju prijatelje koji su isto tako beznadežni kao i oni. Oni razmišljaju više nego univerzitetski profesor, a čine manje od slijepe osobe!

Pitajte ih šta bi oni mogli da rade. Neće biti u stanju da vam odgovore.

Moj zaključak:

Umjesto da imate zdravstvenih problema sa brzim i nepravilim radom vašeg srca, zašto ne biste djelovali brže? Zašto ne biste umjesto samo razmišljanja o tome da nešto radite, da nešto konkretno uradite povodom toga?

Siromašne osobe propadaju u životu najčešće zbog jedne zajedničke osobine:

Njihov kompletan život se vrti oko čekanja (nečega)!"

Autor: Frontal

 

 

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog