Vijesti

Reagovanje/demanti PDP agenciji “Sputnik Srbija”

PREDMET: Reagovanje/demanti na tekst “Političko redizajniranje Republike Srpske”

Agencija “Sputnik Srbija”

n/r glavnog urednika Ljubinke Milinčić

Poštovana,

s obzirom na činjenicu da su ime naše partije, kao i imena najviših funkcionera partije, u vašem jučerašnjem tekstu “Političko redizajniranje Republike Srpske” spomenuti u potpuno negativnom i ponižavajućem, ali prvenstveno netačnom kontekstu, čime ste nam nanijeli nemjerljivu štetu, molimo Vas da u cijelosti objavite naše reagovanje/demanti.

Demantujemo sve navode koji se dovode u vezu sa Partijom demokratskog progresa, počasnim predsjednikom partije i članom Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladenom Ivanićem, te predsjednikom Partije demokratskog progresa i poslanikom u Narodnoj skupštini RS Branislavom Borenovićem.

Nažalost, moramo biti potpuno iskreni i reći da veću glupost od ovog teksta odavno nismo pročitali i da bi ovakvi neozbiljni tekstovi mogli da štete više ugledu Vaše agencije nego nama.

Vrlo je vjerovatno da ne bismo ni reagovali, da sve Vaše slične tekstove, očigledno pisane po narudžbi iz Banjaluke, doslovno ne prenose Novinska agencija Republike Srpske “Srna” i Radio-televizija Republike Srpske, koje kao javni i nacionalni servis plaćaju građani Republike Srpske.

Imajući u vidu činjenicu da je Vaš tekst objavljen kasno popodne i da ga je “Srna” prenijela oko 19 časova, a da je u Dnevniku RTRS u 19.30 ova tema dobila centralno mjesto, jasno je da radi o prethodno organizovanom dogovoru tri medija sa predstavnicima režima Republike Srpske, kako druga, prozvana strana ne bi mogla da dobije priliku da saopšti svoj stav.

Ovakvim i sličnim lažnim analizama o političkom životu u Republici Srpskoj nanosite štetu i našoj partiji i Savezu za promjene u cjelini, ali i građanima Republike Srpske koji su prinuđeni da na televiziji koju plaćaju slušaju i čitaju besmislene i apsolutno netačne analize po narudžbi režima.

Vaša agencija tvrdi da njen rad počiva na najvišim standardima novinarstva, pa bi bilo profesionalno i korektno i u skladu sa Kodeksom novinarstva da ispoštujete makar minimum profesionalnosti objavljivanjem tačnih i provjerenih informacija.

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač, kao najodgovornija osoba za stanje bezbjednosti u RS, potvrdio je da ne zna za bilo kakav tajni plan za rušenje vlasti. Međutim, ni to vas nije spriječilo da se ponovo bavite time i da u novom tekstu nagomilate gnusne laži na račun funkcionera i naše partije, ali i kompletnog Saveza za promjene.

O kojim god političkim motivima da se radi, tražimo da naše reagovanje objavite u cijelosti, jer nanosite nemjerljivu štetu ugledu naše partije. U protivnom, bićemo prinuđeni da vas tužimo za klevetu, kao i za širenje panike među građanima Republike Srpske informacijom o postojanju tajnog plana za rušenje.

 

Izvor: pdp.rs.ba

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog