Vijesti

Dodik "odustao" i od referenduma!

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik potvrdio je danas da će referendum u Srpskoj o Sudu i Tužilaštvu BiH „biti na čekanju“, sve dok o njemu ne bude konsenzusa svih stranaka u Republici Srpskoj.

Navodi da ga „raduje što opozicija u Republici Srpskoj podržava da se taj referendum održi, ali to nije dovoljno, već će morati da podrže i skupštinsku odluku o datumu tog referenduma“.

- Sve ovo vrijeme smo u 'potrazi' za konsenzusom u Srpskoj o tome i raduje me što opozciija sada insistira o objavljivanju skupštinske odluke o tom referendumu u „Službenom glasniku Republike Srpske“. Moraću da izvršim dodatno anketiranje i da vidim da li je to iskrena podrška.

To podrazumijeva da bi se morali ponovo vratiti u Narodnu skupštinu Republike Srpske i usvojiti odluku o datumu održavanja referenduma. Bez konsenzusa nije ga moguće održati - rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Ističe da je za taj referendum potreban konsenzus, a ako to ne podržava opozicija, referendum će imati „status čekanja“.

Ustvrdio je da bi se, bez pristanka opozicije na taj referendum, moglo desiti da se u nekim opštinama u Srpskoj, u kojima je vlast Savez za promjene, bojkotuje formiranje lokalnih komisija za provođenje izjašnjavanja građana.

Izvor: BN
Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog